Son Dakika! Three Arrows Capital’da Kritik Gelişme: Tasfiye Kararı Geldi!

2 years ago 88

Three Arrows Capital (3AC), iflas söylentileri arasında varlık satışları ve başka bir şirket tarafından kurtarılması da dahil olmak üzere birçok seçeneğe odaklanırken, yeni gelişmeler endişe vermeye başladı.

Mahkeme, Three Arrows Capital’in Tasfiyesine Karar Verdi

Sky News'in haberine göre göre, İngiliz Virgin Adaları'ndaki bir mahkeme, iflasın eşiğinde olan Three Arrows Capital'in tasfiyesine karar verdi. Kripto para odaklı bir hedge fonu olan Three Arrows Capital, yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle alarm vermeye başlamıştı. Kripto para uzmanları Çarşamba günü yaptığı açıklamada, tasfiyenin son yıllarda baş döndürücü bir hızla büyüyen kripto para sektörünü derinden sarsabileceğini söyledi. Şirketin iflası aynı zamanda, sektördeki risk yönetimi ve regülasyon gibi tartışmalı sorunları tekrar gündeme getirecek.

Geçen hafta yaptığı açıklamada  3ac’ye verdiği yaklaşık 370 milyon dolar değerinde 15.250 adet Bitcoin ve 350 milyon USDC olan borcunun geri ödenmemesi durumuna şirkete temerrüt bildiriminde bulunacağını söyleyen Voyager Digital, iki gün temerrüt bildirimini yayımladı. Şirketin kurucu ortaklarından Bay Davies, bu ay Wall Street Journal'a verdiği bir röportajda, her şeyi yoluna koymaya ve tüm sorunlar için adil bir çözüm bulmaya kararlı olduklarını söyledi. Yönetici, Three Arrows'un varlıkların satışı veya başka bir firma tarafından kurtarılması gibi seçenekleri araştırdığını da sözlerine ekledi.

Borsalardan Kritik Karar

Daha önce belirttiğimiz gibi, önde gelen kaynaklar, FTX, Deribit ve BitMEX’in Three Arrows Capital’in pozisyonlarını tasfiye ettiğini söyledi. Açıklama yapan kaynaklardan biri, Three Arrows’un BitMEX’e yaklaşık 6 milyon dolar borcu olduğunu iddia etti. Konuya aşina üç kişinin The Block’a verdiği demeçte, kripto para borsaları FTX, Deribit ve BitMEX, 3AC olarak bilinen kripto hedge fonunun marj çağrılarını karşılamamasının ardından geçtiğimiz hafta

Three Arrows Capital’in pozisyonlarını tasfiye etti. Sonuç olarak, Singapur merkezli 3AC, BitMEX’e yaklaşık 6 milyon dolar borçlu olduğunu söylediTerra krizi ve ardından gelen kripto para piyasası türbülansı, 3AC’yi sarstı. Financial Times’ın Perşembe günkü haberine göre, hedge fonu aynı zamanda kripto platformu BlockFi’de marj çağrılarını karşılayamadı. Bir BitMEX sözcüsü The Block’a borsanın 3AC’nin pozisyonlarını tasfiye ettiğini doğruladı.

Read Entire Article