Son Dakika: Yine DeFi Yine Hack! Bu Sefer Hangi Proje?

2 years ago 92

2022 yılı tam gaz devam ediyor. Bu büyük çaplı kripto para hackleri gündemden düşmedi. Elbette ağustos ayı da boş geçmiyor. Bu ayın en büyük siber saldırılarından biri bugün gerçekleşti. Kullanıcılar tarafından ortaya atılan iddialar ise henüz ekip tarafından doğrulanmadı. Olay sıcak olduğu için yatırımcıların istismarın devam etme ihtimaline karşın dikkatli olması gerekiyor.

Stader Hacklendi

DoganETH ve birçok Twitter kullanıcısı tarafından son birkaç saat içinde paylaşıldığına göre Stader hacklendi ve likidite havuzları boşaltıldı. Yaklaşık 4 gün önce Near için özel stake programı açıklanmıştı. Birçok yatırımcı varlıklarını daha fazla APY için buraya taşıdı. Kabaca 11 milyon doların çalındığı iddia ediliyor. Discord üzerinden ekibe detaylar için ulaşmak istediğimizde bu bilgiyi teyit etmediler ve saldırıyla ilgili detay talep ettiler.

Saldırının boyutu ve etkilenen sözleşmeler henüz netleşmediği için yatırımcıların bir süre Stader platformunu kullanmaması faydalı olabilir. Daha fazla bilgi için platformun Telegram adresine gittiğimizde sorun yaşayan diğer kullanıcıların şikayetleriyle karşılaşıyoruz. Ekipten yetkililer kısa süre önce Halborn ve BlockSec denetimlerinin tamamlandığını ve herhangi bir problem olmadığını tekrarlıyorlar.

Stader Nedir? Saldırı Detayları

Hapi Labs tarafından yaklaşık 1 saat önce yapılan duyuruya göre cüzdanlar takibe alındı ve varlıkların Binance borsasına taşınmaya çalışıldığı iddia ediliyor. Aşağıdaki görselde varlıkların yolculuğu anlatılıyor. Saldırı (eğer herkesin iddia ettiği gibi olduysa) henüz çok yeni olduğu için NEAR fiyatı ciddi anlamda etkilenmedi ve Stader platformunun sosyal medya kanallarına mesaj yağmuru başlamadı.

Jumbo Exchance tarafından yapılan duyuru da Stader platformunun istismar edildiği yönünde ve yatırımcıların Near:xNear paritesinde işlem yapmamaları konusunda uyarıyor. Saat 22:50 itibariyle Stader yetkilileri tarafından herhangi bir resmi duyuru paylaşılmadı. Telegram ve Discord yöneticileri konunun sadece bir teknik aksaklık olduğunu ve çözüleceğini söylüyor.

Platformun Stader (SD) isimli bir kripto parası da bulunuyor. Yazı hazırlandığı sırada fiyatı %10 düşüşle 0,51 dolara geriledi. İlerleyen saatlerde saldırının resmi kanallardan teyit edilmesi fiyatta daha fazla düşüş anlamına gelebilir. Yatırımcılar Gate, UniSwap gibi platformlar üzerinden bu altcoini alabiliyor. Stader kendini aşağıdaki şekilde tanımlıyor.

“Stader, staking çözümlerini kolayca keşfetmenize ve bunlara erişmenize yardımcı olan velayet dışı akıllı sözleşme tabanlı bir stake platformudur. Bireysel kripto kullanıcıları, borsalar ve emanetçiler için birden fazla PoS ağı için anahtar staking ara katman yazılımı inşa ediyoruz.”

İnternet sitelerinde bilgiye göre aşağıdaki 3 siber güvenlik denetim şirketinin kontrolünden geçmişler.

Read Entire Article