Son Düşüşü Bilen Kripto Para Analisti Uyarıyor!

2 years ago 97

Kripto para piyasalarının yaşadığı büyük çöküşü öngören ve yatırımcıları uyaran analist yeni beklentilerini paylaştı. Çok fazla isim Bitcoin ve altcoinlerle ilgili fikir beyan ediyor ancak geçmişte başarılı tahminlerde bulunan analistler daha tutarlı öngörülerde bulunabiliyor. Bu sebepten son çöküşü bilen kripto para analistinin güncel beklentilerini ele alıyoruz.

Kripto Para Uzman Yorumu

Bitcoin'in 30.000 doların altındaki çöküşünü tahmin eden ve yakından izlenen bir kripto para analisti, BTC fiyatının artık 2022 yılının en dip seviyesini görme zamanının geldiğini söylüyor. Capo takma adını kullanan analist yaklaşık yarım milyon Twitter takipçisine uyarılarda bulundu. Ona göre 20.000 dolarlık psikolojik destek bölgesinin korumaması daha fazla yükselişe gebe olunduğunu gösteriyor.

“Zamanı… İşte olan tam olarak bu. Direnç çevirme desteği, başka bir boğa tuzağı. Güçlü bir ret ve doğrudan yeni en düşük seviyelere”.

Capo, en büyük kripto para biriminin 17.600 dolar desteğinin altına ve ardından 16.000 dolara kadar düşebileceğini söylüyor. Bu senaryoda altcoinler çok ciddi kayıplarla karşı karşıya kalacak.

“BTC: 16.000 dolar civarında potansiyel yerel dip oluşumu için daha doğru öngörülen yol haritası”.

Kripto Paralar Ne Zaman Yükselecek?

Capo'nun grafiğine göre, Bitcoin’in 20.000 dolar seviyesinde güçlü bir ralli başlatmadan önce kritik 16.000 dolar bölgesini ziyaret etmesi gerekiyor. Fiyat Capo’ya göre bu bölgede dibi işaretleyip ardından kritik destek bölgelerini yeniden kazanarak olması gereken seviyelere ulaşacak. Ancak bu senaryo, altcoinler için ciddi kayıplar öngörüyor. Capo son paylaşımında şunları söyledi;

“(Bitcoin’in 16.000 doları gördüğü senaryoda) Altcoinler mevcut seviyelerinden %45 ile %50 arasında düşüş yaşayacak”.

Bitcoin fiyatının 50.000 dolara düştüğü günlerden bu yana düşüş beklentilerini sürdüren Capo, dip seviyesine ulaşıldığında boğaların geri döneceğini ve risk iştahının artacağını düşünüyor. Bitcoin yazı hazırlandığı sırada 19.000 dolardan işlem görüyor, bugün fiyat birçok kez 18.000 dolar seviyelerine düştü ve kritik 18.800 eşiği kısa süreliğine de olsa kaybedildi. Yatırımcıların daha fazla kayıp riskine karşı hazırlıklı olması gerekiyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article