Son Kripto Para Raporundaki Önemli Detaylar!

2 years ago 94

Yatırımcılarda bugün yeniden umutsuzluk hakim, kral kripto para uzun bir aranın ardından yeniden 20.000 doların altına düştü. 25.200 dolara kadar ulaşan ancak bu seviyenin üzerinde kalıcı olamayan Bitcoin, altcoinlerde güçlü bir ara yükseliş dönemini tetiklemişti. Peki yatırımcıların Bitcoin’e güncel yaklaşımı nasıl? Fiyat yükselişi devam edecek mi?

Bitcoin Yatırımcıları

CoinShares'in yeni bir raporuna göre, Bitcoin sahibi uzun vadeli yatırımcılar, yükselen fiyatlar karşısında bile BTC'lerini harcamak yerine elinde tutmaya daha hevesli görünüyor. Daha önce yayınlanan bir raporda Coinshares, yeni yatırımcıların her halving döneminde Bitcoin pazarına girdiğine dikkat çekti. Boğa sezonlarında yaşanan bol sıfırlı yükselişler daha fazla insanın kripto paralardan haberdar olmasını sağlıyor. Yeni raporuna göre Coinshares, BTC yatırımcılarının tam bir döngü zirvesinden geçip ayı piyasasına girdiklerinde, kripto paralarını satın alma fiyatının altında satmaktan kaçındıklarını teorileştirdi.

Kar elde eden yatırımcılar Bitcoin pazarına getirilen ve daha sonra öncekilerle aynı döngüden geçen yeni nesil uzun vadeli sahipleri teşvik eder. Örneğin 2016'daki yarılanma olayı, BTC'nin 2017'deki hızlı fiyat artışına katkıda bulundu. Bu yatırımcılar kâr ettiğinde, 2017'de piyasaya yeni yatırımcılar getirildi.

Uzun Vadeli Yatırımcılar

CoinShares, 2016 ve 2017 yıllarında BTC satın alan yatırımcıların, bu paralar adreslerinde boşta kaldığı için ellerinde tutmaya devam ettiğini tespit etti. Bu yatırımcı grubu, satın alma maliyetinin üzerindeki satış fırsatlarını değerlendirmek yerine varlıklarını ellerinde tuttular.

Buna ek olarak, CoinShares, 2017 yılında piyasaya giren uzun vadeli yatırımcılar sınıfının “geçmiş döngülerde gördüğümüzden daha agresif bir şekilde Bitcoin biriktirdiğini yazdı. Rapora göre, bazı yatırımcılar 2021 rallisi sırasında kar elde etmek için BTC'lerini borsalara gönderirken, borsalardan çıkışlar 2022'den bu yana girişleri aştı. Bu da 2017 uzun vadeli alıcılarının elde tutmakta kararlı olduğunu gösteriyor.

Eğer döngüler devam edecekse önümüzdeki yarılanma (halving) daha büyük bir yükselişin temelini oluşturabilir. Şimdilik kısa vadede, Bitcoin 16.000 dolara kadar düşüş riskiyle karşı karşıya olsa da yeterince uzun vadede sürekli yükselmeyi başardı. Bu kalıpların bozulmadığı senaryoda bugün alım yapılabilen fiyatlar çok ucuz olabilir.

Read Entire Article