“Son Şans” Diyen Analistten Dikkat Çeken Bitcoin Analizi: Tepki Rallisi!

1 year ago 87

Tecrübeli kripto para analisti DonAlt, Bitcoin'deki (BTC) yükselişin ciddi bir düzelme öncesi son kez kaçış şansı veren bir tepki yükselişi olabileceğini iddia ederek en büyük kripto paranın yatırımcılarını uyardı.

"Yükseliş Devam Etmeli"

Anonim kripto para analisti DonAlt, Haziran ayından beri neredeyse fiyatı sabit kalan, sürekli olarak dar bir aralık içinde hareket eden Bitcoin'de boğaların mevcut yükselişi sürdürememeleri halinde 18 bin dolar desteğinin aşağı yönde kırılacağı ve büyük bir düşüş yaşanabileceğini öne sürerek şunları söyledi:

18 bin dolar desteğinin artık yeterince güçlü olduğunu düşünmüyorum. Yani temel olarak, eğer yükselişteyseniz 21 bin dolardaki direncin geçilmesi için dua etmeniz gerekiyor. BTC bu direnci kırıp geçmek zorunda. Eğer düşüş bekleyerek dirençte satış yaptıysanız, oldukça düzgün bir noktada satış yapmak istiyor ve sadece bir kereliğine bir tepki rallisi yaşadığımız gerçeğine dayanarak temelde büyük bir çöküş üzerine bahse giriyorsunuz demektir. Bence bu, büyük düşüş öncesi son tepki rallisi.

DonAlt, 18 bin dolar desteğinin kırılması halinde fiyatın 15 bin dolara kadar düşebileceği ve bunun olması halinde BTC'de yüklü alım yapacağını da ekledi.

BTC'de İhtimal Dahilindeki Yükseliş Senaryosu

Tecrübeli kripto para analisti potansiyel bir düzeltmenin kapıda olduğu konusunda yatırımcıları uyarırken, Bitcoin boğalarının işaret ettiği düşüş tezini geçersiz kılabileceğini ve en büyük kripto paranın yüzde 40'a varan bir rallinin fitilini ateşleyebileceğini belirterek şunları ifade etti:

Sadece günlük grafiğe bakarak yapılabilecek bariz ticaret BTC'yi long'lamaktır çünkü çöküş tezimin geçersiz kılınabilmesi ancak bu şekilde mümkün. Dediğim gibi, bu bir tepki rallisi ve bence bu seviyeden yapılan son ralli olarak kayıtlara geçecek. Bu yüzden bu tepki rallisi tam tersine döndüğünde dışarıda kalanların tarafında olmalısınız. Temelde rallinin sona ermesi için fiyatın 19 bin doların altına inmesi gerekiyor. Bu olursa rallinin çok ama çok sıkı bir şekilde geçersiz olduğu anlaşılmış olacak. Öte yandan ralli devam edecek olursa hedef oldukça yüksek. Yani 21 bin dolar direnci geçilirse 29 bin dolara doğru hareket edebilir.

Bitcoin, yazım sırasında son 24 saatte kaydettiği yüzde 1,33 düşüşle 20 bin 366 dolardan işlem görüyor.

Read Entire Article