Sona Yaklaşıldı! Avrupa Birliği, Kripto Paralar için Anlaşmaya Çok Yakın!

2 years ago 98

Bloomberg'in haberine göre, Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Bölgesi genelinde kripto paralar için ortak kuralların konulmasını sağlayacak olan sektörün düzenlemesi konusunda anlaşmaya oldukça yakın.

Anlaşmaya Ay Sonunda Gelebilir

Bloomberg'e konuşan konuya yakın kaynaklar, şu anki AB Başkanı Fransa ve Avrupa Parlamentosu'nun, Dijital Varlıklarda Piyasalar (MiCA) düzenleyici anlaşmasını bu ayın sonundan önce çözme konusunda iyimser olduklarını ve müzakerecilerin 14 Haziran ve 30 Haziran'da toplanabileceğini de sözlerine ekledi.

Bloomberg, MiCA ile ilgili gelecek bir anlaşmanın, 17 trilyon dolarlık dev ekonomide birleşik kurallar oluşturarak AB'yi kripto para düzenlemesinin en ileri noktasına getireceğini söyledi. Yatırımcı koruma sorunları ve finansal istikrar, geçen ay çökerek büyük kayıplara neden olan algoritmik stablecoin TerraUSD'nin çöküşünün ardından yüksek öncelikli konu haline gelmişti.

Bloomberg'den gizli bilgilerin ifşası sırasında kimliklerinin gizlenmesini talep eden konuya yakın kaynaklar, üye devletler ve parlamentonun, özellikle Euro cinsinden olmayan işlemler için ödeme olarak stabilcoin kullanımının nasıl sınırlandırılacağını hala tartıştığını söyledi.

PoW Yasağı Yeniden Gündeme Gelebilir

Öte yandan Mart sonunda iş kanıtı (Proof of Work) sistemiyle çalışan kripto paralara yasak getirilmesini öngören madde Avrupa Birliği'nin Dijital Varlıklarda Piyasalar düzenlemesinin (MICA) tamamen dışında bırakılmıştı. 15 Mart gibi reddedilen yasa için tekrardan oylama yapılması talebi için yeterli imza toplanamamış ve PoW yasağı seçeneği gündemden düşmüştü. MICA raportörü Stefan Berger de son kararın resmiyetini bildirdi ve "PoW yasağı olmayacak" açıklamasında bulunmuştu. Kaynaklar, Bloomberg'e Avrupa Parlementosu'nun Bitcoin madenciliğinin çevresel etkisinin değerlendirilmesi için baskıyı artırdıklarını bildirdi. Bu, PoW yasağının yeniden gündeme gelebileceği anlamına geliyor.
Read Entire Article