Sonunda Bitcoin’de Beklenen Müjde Geldi! Analitik Şirketinden Kritik Rapor: Aralık’ta..!

1 year ago 75

Bitcoin (BTC) 17.000 dolar seviyesini geçmeyi başarırken, analitik şirketi Santiment'ten gelen rapor büyük heyecan yarattı.

Santiment, İyimser Bir Tablo Çizdi!

Çarşamba günü, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Aralık ayından itibaren daha küçük ölçekte faiz artırımlarının muhtemelen başlayacağını açıklayarak piyasalara umut verdi. Powell'ın konuşmasından önce Bitcoin 17.000 dolar seviyesine ulaşırken, Ethereum ise 1.300 doları geçmeyi başardı. Bu yıl, Fed şahin bir politika sergileyerek, Mart ayından itibaren faiz oranlarını birkaç kez artırdı. Fed'in para politikası, faiz oranlarının 2008'deki mortgage piyasası krizinden bu yana rekor seviyelere çıkardı. Fed'in faiz artımları ve niceliksel sıkıştırma politikası, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerin büyük oranda değer kaybetmesinin ana nedeni oldu.

Önde gelen kripto para uzmanlarından Wu Blockchain, Fed'den gelen açıklamanın piyasayı rahatlatacağını belirtti. Kripto analitik şirketi Santiment ise yaptığı açıklamada, '' Jerome Powell bugün piyasalar için ender  ve aynı zamanda cesaret verici bir duyuru yaptı. Faiz oranı artışlarının potansiyel olarak yavaşlayacağı haberi ile  kripto paralar ve hisse senetleri anında yükselerek bu gelişmeye olumlu yanıt verdi. 13-14 Aralık'ta yapılacak olan FOMC toplantılarına giderken, güçlü bir ralli görebiliriz.'' ifadelerini kullandı. Santiment,  artık güçlü bir desteğin oluştuğuna inandıklarını belirtti.

Kış Ne Zaman Sona Erecek?

Gokhshtein Media'nın kurucusu ve eski ABD kongre adayı David Gokhshtein Bitcoin fiyat tahmini açıkladı. ABD eski Kongre üyesi BTC'nin 1 milyon dolara ulaşmasının zor olduğunu belirtirken, 250.000 doların mümkün olduğunu iddia etti.  Gokhshtein daha önce büyük miktarda Bitcoin ve Ethereum'un yanı sıra XRP, DOGE ve Shiba Inu'ya sahip olduğunu tweetledi. Kitco’nun kıdemli teknik analisti Jim Wyckoff, boğaların dayanıklılığına değindi ve “BTC boğaları geçen hafta iki yılın en düşük seviyesini gördükten sonra fiyatları sabitledi” dedi.

Bununla birlikte, Wyckoff, Bitcoin‘in daha fazla düşmemesi için kritik destek noktalarını koruması gerektiğine inanıyor. Bitcoin fiyatı geçtiğimiz ay iki kez 16.000 doların altına düşerek 15.475 dolarda bir taban oluşturdu. Birçok yatırımcının aklındaki soru ayı piyasasının ne zaman biteceği Geçmiş döngülere işaret eden uzmanlar, Bitcoin'de dip seviyenin görülmüş olabileceğini iddia ediyor.

Read Entire Article