Sony, Yıllık Kurumsal Strateji Toplantısında Metaverse Push’u Duyurdu!

2 years ago 99
Sony, Yıllık Kurumsal Strateji Toplantısında Metaverse Push'u Duyurdu!
Okuma Süresi: 2 Dakika

Küresel elektronik devi Sony, eğlence stratejisinin bir parçası olarak metaverse deneyimleri söz konusu olduğunda daha odaklı bir yaklaşım izleyeceğini duyurdu. Playstation markasının sahibi olan şirket, Fortnite oyununun yapımcıları Epic’e ve başka bir oyun stüdyosu olan Bungie’ye yapılan önceki yatırımların bu yeni hamlenin bir parçası olduğunu açıkladı.

Sony, Metaverse’ü Ciddiye Alacak

Oyun ve eğlence markaları artık daha fazla kullanıcıyı ekosistemlerine girmeye ikna etmek için metaverse deneyimlerini entegre etmeye çalışıyor. Eğlence ve oyun söz konusu olduğunda en etkili şirketlerden biri olan Sony, müşterileri çekmek için daha fazla metaverse’den ilham alan deneyimler eklemekle ilgilendiğini duyurdu.

Bu hafta düzenlenen yıllık strateji toplantısında Sony CEO‘su Kenichiro Yoshida şunları söyledi:

Metaverse aynı zamanda oyunların, müziğin, filmlerin ve animenin kesiştiği bir sosyal alan ve canlı ağ alanıdır.

Sony’nin diğer şirketlere yaptığı önceki yatırımları arasında popüler çevrimiçi franchise Fortnite’ın yapımcıları Epic Games ve Destiny serisinin yaratıcıları Bungee yer alıyor ve bu yeni odağın bir parçası. Şirket tarafından sunulan rakamlara göre, son mali yılda gelirin %50’den fazlası Sony’nin oyun, film ve müzikle ilgili hizmetleri kapsayan eğlence bölümünden geldi.

Playstation ve Diğer Metaverse Oyuncuları

Sony, metaverse sektöründe liderler arasında bir yer elde etmek için Playstation markalarını kullanmayı planlıyor. Sony Playstation, dünyadaki en büyük kurulum kullanıcı tabanlarından birine sahiptir, bu nedenle bu yeni metaverse push için bir araç olarak hizmet edebilir.

Bu anlamda şirket, “çeşitli işleri ve oyun teknolojisindeki uzmanlığı tarafından sağlanan benzersiz güçlerden yararlanmayı… metaverse alanında yeni eğlence deneyimleri yaratmayı” amaçladığını belirtti.

Bununla birlikte, şirket, müşterilerine metaverse daldırma deneyimleri sağlamak için donanım üreten Meta gibi alandaki diğer şirketlere yetişmeye çalışıyor. Meta, Oculus VR kulaklık markasının sahibiyken ve Horizon Worlds adlı amiral gemisi metaverse uygulamasını yalnızca bu ürünlerin sahiplerine sunuyor.

Öte yandan Microsoft, kendisini bir metaverse oyuncusu olarak konumlandıran, metaverse’e bir yaklaşım olarak Activision’ı neredeyse 69 milyar dolara satın alan ve Teams toplantı paketi için kurumsal bir metaverse olan Mesh’i piyasaya süren başka bir şirkettir.

Sony, PS5 serisi konsollarla birlikte çalışmak için VR2 kulaklık serisini zaten sundu. Kulaklığın bu yıl piyasaya sürüleceği söylendi, ancak tedarik zinciri sorunları nedeniyle 2023 yılına kadar ertelenebilir.

Read Entire Article