Soros’un Eski Ortağı Ünlü Yatırımcıdan Çarpıcı Kripto Para Uyarısı: Hazır Olun!

2 years ago 88

 Kripto para yatırımcı sayısı küresel çapta artmaya devam ederken, kripto karşıtlığı da aynı doğrultuda yoğunlaşıyor.

Merkezi Otorite, Nefes Aldırmayacak!

Bloomberg'in Kıdemli Asya muhabiri Jim Rogers, Michelle Jamrisko ile yaptığı en son röportajda, bireysel yatırımcılar arasında artan benimseme düzeyine rağmen kripto para ve dijital varlıklara yatırım yapmak istememesinin nedenlerini açıkladı. Soros Fund Management'ın kurucu ortağı, kripto para birimlerinin bir noktada "hükümetin parası" olacağına inandığını belirtti. Rogers, daha yüksek benimseme düzeyiyle, merkezi hükümet kurumlarının insanların fonlarının peşinden gideceğini ve onları bir şekilde kontrol etmeye çalışacağını iddia etti. Yatırımcı, merkez bankaları veya hükümetin resmi para birimi ile desteklenecek CBDC'nin yakında piyasaya sürülmesine atıfta bulunarak, kripro para karşıtlığının yeni bir boyut kazanacağını vurguladı.

Rogers, karısının ve arkadaşlarının kripto para birimlerine yatırım yaptığını, bazılarının kar elde ettiğini, bazılarının ise portföylerinin sıfırlanmasıyla her şeylerini kaybettiğini söyledi. Uzmanlara göre, teknik olarak, üçüncü bir taraf, kripto para cüzdanlarını hedefleyen herhangi bir kötü amaçlı yazılım bulaşmamışsa, kişisel bilgisayarınızdan soğuk cüzdanınıza erişemez. Bilgisayaranıza fiziksel erişim olmadan, internete bağlı olmayan bir cüzdandan fonları "almanın" bir yolu yoktur. Kripto para cüzdanlarının tamamen anonim olabileceği ve gerçeği göz önüne alındığında, hükümetin veya başka herhangi bir kişinin, dijital varlık kullanıcılarının fonlarına erişebilmesi zor bir durum.

En Kötüsüne Hazır Olun!

Jim Rogers, pek çok hissenin yüzde 90 oranında değer kaybedeceğini belirterek, yatırımcıların çok para kaybedeceğini vurguladı. Ünlü yatırımcı, geçen hafta yayınlanan Kitco News ile yaptığı röportajda, kripto para tarihinin “en kötü” ayı piyasasının yaklaşmakta olduğunu iddia etti. Rogers, Quantum Fund ve Soros Fund Management’ın kurucu ortağı olan George Soros’un eski iş ortağıdır.

Mevcut ayı piyasasının küresel ekonomideki belirsizliğin derinleşmesiyle daha da yoğunlaşacağını belirten yatırımcı, uzun vadede tünelin sonunda ışık görünmediğini ifade etti. Rogers’a göre, daha fazla ayı piyasası geliyor ve yatırımcıların hisse senetleri ve kripto paralar konusunda dikkatli olması gerekiyor. Rogers ayrıca Bitcoin (BTC) hakkında yorum yaparak yatırım yapmadığını doğruladı. Uzmana göre, Bitcoin bir para birimi olarak başarılı olursa, hükümetlerin rekabeti sevmedikleri için onu yasaklayacağı görüşünü yineledi.

Read Entire Article