Sosyal Medya Devi, Bitcoin (BTC) için OpenNode’a Yatırım Yaptı!

2 years ago 89

Kripto paraların yaygınlaşması ve Bitcoin’in daha popüler hale gelmesi için ciddi çaba harcıyor. Evet, Jack Dorsey ve onun şirketlerinden bahsediyoruz. Bitcoin ödeme sağlayıcısı OpenNode önemli bir yatırım turu başlatmıştı ve sosyal medya devi Twitter da bu turda yerini aldı.

Twitter, OpenNode Yatırımı

OpenNode’un yatırım turuna risk sermayedarı Tim Draper‘ı da katıldı. Bitcoin ödeme sağlayıcısı OpenNode, Birleşik Krallık firması Kingsway tarafından yönetilen 20 milyon dolarlık A Serisi finansman turunu küresel genişlemesini desteklemek için 220 milyon dolarlık bir değerlemeyle kapattı. Turdaki diğer katılımcılar arasında Twitter, risk sermayesi yatırımcısı Tim Draper ve Fidelity Investments’a bağlı bir risk sermayesi fonu olan Avon Ventures yer alıyor.

2018 yılında kurulan Los Angeles merkezli OpenNode, Bitcoin’in ölçeklenebilirliğini geliştirmeye yönelik lider sistem olan Lightning Network aracılığıyla Bitcoin ödemelerini anında işler. OpenNode, işletmeler ve platformlar için Bitcoin’in kullanılabilirliğini kolaylaştırıyor.

OpenNode

OpenNode, işletmelerin bankalara veya kredi kartı şirketlerine %2 ila %4 arasında ödeme yapmak zorunda kalmadan Bitcoin‘i kabul etmesine olanak tanıyor. OpenNode bunu, zincir üzerinde bir Bitcoin işlemi için gereken enerji maliyetinin yalnızca küçük bir kısmıyla yapabiliyor. Tam da bu yüzden şirketin yeteneklerini geliştirmesi ve daha fazla kullanıcıya ulaşması “Bitcoin’in yaygınlaşması” için önemlidir.

OpenNode tüm işlemlerden sadece %1 komisyon alıyor. Banka poslarında ise bu rakam çok daha fazladır ve bakiyenin hesabınıza geçmesi eğer büyük bir işletme değilseniz uzun zaman alır. Küçük işletmeler kar marjı düşük ürünleri tam da bu sebepten karttan çekmek istemez.

Twitter Ürün Müdürü Esther Crawford şunları söyledi;

“Kripto para birimleri, küresel olarak daha fazla insanı ekonomiye katılmaya davet ediyor. OpenNode, Bitcoin ödemelerinin sorunsuz entegrasyonuyla herkes için her yerden dijital ekonomiye erişim olanağı sağlıyor”.

Kasım ayında Twitter, özel bir kripto ekibi başlattı. Ateşli bir bitcoin destekçisi olan Twitter CEO’su Jack Dorsey, Twitter’daki görevinden kısa bir süre sonra ödeme firması Square’e odaklanmak için ayrıldı ve daha sonra Block olarak firmasını yeniden adlandırdı. Geçen ay Twitter, NFT doğrulama hizmetlerini kullanıma sundu.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article