Sosyal Medyanın Dev Yeteneği Web2’den Web3’e Taşınıyor!

2 years ago 113

Kripto evreni, geleneksel teknoloji dünyasının en iyilerini kendine çekmeye devam ediyor. Snapchat’in kıdemli direktörü ve aynı zamanda mühendis olan Chad DePue, Uniswap Labs’ta mühendislik başkan yardımcısı olarak çalışmaya başlıyor.

Portföyü geniş olan DePue’nun daha önce Microsoft ve Whisper App gibi şirketler de dahil olmak üzere 1997’den beri teknoloji sektöründe hizmet verdiği biliniyor. Ayrıca DePue, bir risk sermayesi şirketi olan Uncommon Projects’in de genel ortağı olmasıyla hem kripto para piyasasına aşina olabilir hem de teknoloji finans bileşimini daha iyi yerlere getirebilir.

Web3’ün Sınırsız Dünyası

DePue, daha önce bu sektöre olan ilgisini Web3’ün sonsuz fırsat dünyası olduğunu söyleyerek de belirtiyor ve sözlerine şunları ekliyor:

“Teknoloji sektörüne ve ilerleyen gelişmelere yardımcı olabilmek adına yıllarımı harcadım. Yazılım dünyasının sıfırdan bire gidiş yolu bana zevk veriyor. Uniswap, kripto ekosistemi için bir ev gibi yer alabilir ancak ben Uniswap’te kocaman bir dünya görüyorum.’’

Bu gelişmelerle beraber Uniswap de Ethereum (ETH) ağı dışında diğer blockchainlerle de işbirliği yapacağını duyuruyor ve 15 farklı katman 2’ye dağıtılan Sushiswap’in aksine Uniswap yalnızca Optimism, Arbitrum ve Polygon ile çalışıyor. Ayrıca Uniswap, %35 pazar payıyla hacim olarak en büyük merkezi olmayan borsa olarak kabul ediliyor. Toplam değere göre bakıldığında ise Uniswap, 7,5 milyar dolarla Curve Finance’ı takip ederek ikinci oluyor.

Web2’den Web3’e Beyin Göçü

Uniswap’in geliştirici kurumu Uniswap Labs ise kripto ve Web3 sektöründe en çok işe alım sağlayan kurum olarak yer alıyor. Uniswap Labs’ın işe alım sayfasında halen 17 açık pozisyon bulunuyor ve Linkedln’de 53 adet çalışanı olduğu görülüyor.

Artık yazılımcılar yavaş yavaş Web3 dünyasını keşfediyor ve uzmanlar Web2’den Web3’e beyin göçü yaşandığını söylüyor. Kripto piyasası, teknoloji konusunda da rekabetini sürdürüyor ve teknoloji dünyasının ünlü beyinlerini kendine çekiyor. Bunlara ek olarak Coinbase de 2022’de 2.000 yeni çalışanı işe almayı planladığını duyuruyor. Bir başka örnekle ise Google da bulut sistemi için blockchain uzmanlarından oluşan bir ekibi işe aldığını bildiriyor.

Read Entire Article