Spor Fanları NFT’lerin Benimsenmesini İstiyor

2 years ago 88

Spor sektöründe takımların ve oyuncuların yaptıkları, onların hayranlarını bu sektöre çekecek nitelikte. Spor fanları da zaten bunun olmasını istiyor gibi. Neden mi bahsediyorum? Tabi ki NFT'lerden bahsediyorum. Çünkü spor sektöründe bu alana olan ilgi artmaya başladı. Bundan dolayı da bu ve benzeri hareketler NFT'lerin benimsenmesini hızlandırıyor. Doğal olarak spor severlerde fanı oldukları takımların ve sporcuların bu alana yöneldiğini görünce onlarda desteklerini göstermek için yatırım yapmaya başlıyorlar.

Spor camiasında böyle bir gidişat seyredilirken, diğer yandan kripto para eko sisteminin uzun süredir düşüşte olması, NFT sektörünü fazlasıyla etkiledi ve taban fiyatlarını da bayağı bir düşürdü. Buda ister istemez bu alana yatırım yapmak isteyen yatırımcıların düşünce biçimini değiştirdi ve uzun vadeli yatırımlardan çok kısa vadeli anlık vur kaç tarzında hamlelere girişmelerine sebebiyet vermeye başladı. Yani ister istemez yatırımcıları sürekli telkinle davranmaya ve yeni stratejiler geliştirmeye zorluyor. Bu kısım ne alaka diyecekseniz, Ulusal Araştırma Grubu (NRG) tarafından yayınlanan bir araştırma, daha yeşil bir pazar beklerken spor hayranlarının NFT'leri öğrenmeye açık olduğunu ortaya koydu.

Haziran 2022'de NFT satışları bir yılın en düşük seviyelerine indi ve bu da NFT heyecanının bir an için sona erdiğinin sinyalini verdi. Lakin Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Japonya ve Brezilya'daki 3.250 spor hayranıyla yapılan ankette NRG'nin araştırması, NFT satın almanın en büyük caydırıcılarından bazıları olarak para kaybetme veya dolandırılma(rug pull) korkusunun arttığını ortaya koydu.  Bu ankete katılanların sadece %15'i NFT pazarlarına tamamen güvenirken, %30'u onlara çok az güvendiğini veya hiç güvenmediğini belirtti. Anket, "bu sorunun özellikle 10 tüketiciden 4'ünün NFT pazarlarına düşük güven duyduğu Japonya'da akut olduğunu" ortaya koydu. Jeopolitik konumlara göre bir değerlendirme yapıldığında, dört ülkeden yatırımcılar, yaş kısıtlamaları ve risk toleransları gibi faktörleri göz önünde bulundurarak NFT'ler konusunda daha katı düzenlemelere ihtiyaç olduğu konusunda oybirliğiyle anlaştıkları görülüyor. Dört ülke üzerinden bir grafik çıkarıldığında ABD, Birleşik Krallık, Japonya ve Brezilya'da sporseverlerin %58'i NFT'ler hakkında bir miktar anlayışa sahip olduğu görülüyor. Yani bu konu hakkında bazı şeyler benimsenmeye başlanmış gibi gözüküyor. Bütün bunlara ek olarak, ankete katılanların %54'ü (veya 1.755) NFT'lerin favori sporlarını, takımlarını ve oyuncuları olumlu etkilediğine inanıyor.  
Read Entire Article