SSV Network Coin Nedir?

2 years ago 90

Ssv.network, bir Ethereum doğrulayıcısının dağıtık çalışmasını sağlayan merkezi olmayan bir stake altyapısıdır. Bu, bir doğrulayıcı anahtarının dört veya daha fazla düğüm örneği ("çok operatörlü düğüm") arasında bölünmesiyle elde edilir. Düğümler (node’lar), doğrulayıcının görevlerini bir konsensüs mekanizması altında yürütmekle toplu olarak görevlendirilir. Basit bir ifadeyle, protokol bir doğrulayıcı anahtarı, bir konsensüs katmanı tarafından yönetilen bir çoklu imza yapısına dönüştürür.

SSV Network (SSV) Nedir?

Benzersiz olarak tanımlanan protokol, Ethereum ekosistemindeki düğümlerin sağlamlığını, canlılığını ve hata toleransını geliştirir. Doğrulayıcı anahtarlarını düğüm örnekleri arasında dağıtmak, aşağıdakiler söz konusu olduğunda yetersiz kalan mevcut stake planlarına kıyasla büyük bir atılım öneriyor:

  • Doğrulayıcı anahtarlar çevrimdışı saklanabilir
  • 'Aktiften aktife' yedeklik sağlanabilir
  • Düğüm örnekleri özelleştirilebilirliği sağlayabilir
  • Eşik imza şeması oluşturulabilir

Ssv.network, 2019'da Ethereum Vakfı tarafından bir araştırma parçası olarak ortaya çıkan ve o zamandan beri DAO tarafından yönetilen, topluluk odaklı bir staker, builder ve düğüm operatörü ağına dönüşen SSV primitifinin ilk halka açık uygulamasıdır.

Gizli Paylaşımlı Doğrulayıcılar (SSV), bir Ethereum doğrulayıcı anahtarını düğüm örnekleri (veya operatörler) arasında bölmenin ilk güvenli ve sağlam yolu olarak tanımlanıyor. Doğrulayıcı anahtarı, hiçbir düğümün diğerine güvenmemesi gerektiği şekilde bölünür, belirli bir sayı doğrulayıcı performansını etkilemeden çevrimdışı olabilir ve hiçbir düğüm örneği doğrulayıcının tek taraflı kontrolünü alamaz. Sonuç, merkezi olmayan, hataya dayanıklı ve Ethereum'da güvenli stake etmedir.

SSV, doğrulayıcı düğüm ve işaret zinciri arasında bir ara katman olarak algılanabilir. Doğrulayıcı anahtarlar 4 veya daha fazla paylaşıma bölünür ve "çoklu operatör" yapısında düzenlenir. Teknoloji, mevcut stake uygulamalarının sınırlamalarını önemli ölçüde iyileştirmeyi hedefliyor.

Ssv.network ile doğrulayıcı anahtarlar çevrimdışı saklanabilir. Doğrulayıcı anahtarlar, Beacon zincirindeki görevleri yerine getirmek için şu anda çevrimiçi olarak tutulmaktadır. SSV ile yalnızca şifrelenmiş "Paylaşılan Anahtarlar" çevrimiçi tutulur, böylece anahtar saldırı vektörlerinin ve istismarın açığa çıkması riskini ortadan kaldırır.

Ayrıca 'aktiften aktife' yedeklilik sağlanabilir. Bağımsız düğüm örnekleri (operatörler) aynı anda çalışabilir ve riski azaltmadan bir doğrulayıcı anahtarını yönetebilir. Altyapı esnekliği ve eşik imza şeması ise Ssv Network’ün kullanıcılarına sunduğu diğer özellikler olarak karşımıza çıkıyor.

SSV Coin Yorum

SSV primitifi ilk olarak 2019'da Ethereum Vakfı tarafından önerildi. BloxStaking ekibi, SSV primitifinin ilk SSV Kavram Kanıtı'nı uygulayarak araştırma çabasına katıldı. Teknoloji daha sonra ilk SSV tabanlı kamu uygulamasına dönüştü. Ethereum’un işin içinde olması SSV Network ve SSV coin’in ilgi çekmesine sebep oldu.

Yazının yayına hazırlandığı sırada 9,62 dolardan işlem gören SSV, CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin karşısında da 0.0004542 BTC ile işlem görüyor. Bunların yanı sıra 96,171,336 USD işlem hacmi ile piyasa değeri açısından 259. sırada yer alan SSV’nin ortalama 24 saatlik işlem hacminin 3,588,069 USD olduğu ifade ediliyor.

SSV Coin Nasıl Alınır?

SSV Coin, işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para alım satım platformu Binance aracılığı ile hızlı ve güvenli bir şekilde satın alınabilir.

SSV Coin satın almak için öncelikle Binance’e üye olmak ve ardından itibari para göndermek gerekiyor. Türk Lirası ya da dolar gibi bir itibari para gönderiminin yapılmasının ardından SSV Coin’in işlem gördüğü BUSD, Ethereum (ETH) ve Bitcoin (BTC) alarak SSV işlem çiftinde alım işlemi gerçekleştirilebilir.

Bunlara ek olarak Binance’de sadece piyasa değerinden değil daha düşük değerden de satın alma emri vererek kullanıcılar istedikleri fiyattan satın alma işlemlerini gerçekleştirebilir. Bunun için Limit sekmesini kullanmanız ve almak istediğiniz miktar ile almak istediğiniz fiyatı girmeniz yeterli olacaktır.

Read Entire Article