Starbucks’dan Kripto Para Alanına Bir Yenilik Daha!

2 years ago 95

Dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Starbucks, müşterileri için dijital koleksiyon ürünleri içeren yeni bir ödül programı üzerinde çalıştığını duyurdu.

Web3 Alanına Adım

2 Ağustos tarihinde şirketin yılın üçüncü çeyreğinde yaşanan kazancın açıklanması sırasında, geçici CEO Howard Schultz  Starbucks'ın 13 Eylül'de Seattle'da gerçekleşmesi planlanan 2022 yatırımcı günü etkinliği esnasında Web3 özellikli bir girişim başlattığını kamuoyuna duyurdu. CEO Howard Schultz açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Planlanan yeni dijital Web3'ün etkin olduğu girişimimiz ile birlikte bünyemizde bulunan Starbucks Rewards katılım modelini geliştirmemize ve aynı zamanda müşterilerin duygusal olarak ilgisini çekmenin yeni yöntemlerini tanıtmamıza olanak sağlayacağını düşünüyoruz. Ayrıca atılan bu adım dijital dünyada ki üçüncü sıra topluluğumuzu genişletmemize fayda sağlamasının yanı sıra dijital Starbucks Rewards ekosistemimizi, Starbucks markalı dijital koleksiyonlarla hem ödül hem de topluluk oluşturma öğesi olarak entegre etmeyi planlıyoruz. Bu sayede başka hiçbir yerde elde edemeyeceğiniz benzersiz deneyimler de dahil olmak üzere daha geniş bir ödül seti sunacağız.

Howard Schultz kahve zincirinin geliştirdiği yeni girişimle müşterilerini elinde tutmayı ve yenilerini çekmeyi umduğunu belirtti. Üst düzey yönetici ayrıca Starbucks'ın yönünün genç nesle yönelik olması için gerekli çalışmalar yürütüldüğünü öne sürerek şunları söyledi:

Girişimimiz yeni müşterileri çekecek ve perakende mağazalarımızda mevcut müşterilere eklenecek. Ayrıca yeni bir dizi dijital ağ efekti yaratacak.

Starbucks'ın NFT Çalışmaları

Bununla birlikte Howard Schultz'un açıklaması Starbucks'ın bu yılın başlarında planlanan, yılsonundan önce non-fungible token (NFT) alanına gireceğini duyurmasının ardından geldi. Geçtiğimiz aylarda Starbucks yetkililerinin açıklamasında NFT alanına yönelik çalışmaları hakkında şunları söylemişti:

Özel deneyimlere ve avantajlara erişime izin veren bir dizi NFT koleksiyonu oluşturmayı planlıyoruz. Bu koleksiyonların temaları, Starbucks'ın hem eski hem de yeni yaratılmış sanatsal ifadelerinden ve ayrıca benzer düşünceye sahip markalarla birinci sınıf işbirliklerinden doğacaktır.

Read Entire Article