Stellar (XLM) Fiyat Tahmini 2025-2030! XLM Coin Yorum!

2 years ago 84

Hız birçok kripto para yatırımcısı için öncelikli bir konudur. Stellar (XLM) bu konuda kendini ispatladı. Fakat şimdilik yıldızı sönmüş gibi görünüyor. Peki uzun vadede XLM tutmak yatırımcılara ciddi bir kazanç getirir mi? Bugün 2030 yılında kadar XLM için fiyat beklentilerini ele alacağız. Uzun vadeli yatırımcılar için XLM analizine Hoşgeldiniz.

Stellar (XLM) Alınır Mı?

Ripple ve Stellar benzer işleri yapar. İkisi de sınır ötesi ödemelerin kolaylaştırılması konusunda çözümler üretir. 5 saniye gibi kısa bir sürede sınır ötesi ödemelerin yapılmasına olanak tanıyan Stellar ve Ripple neden bu kadar benzer? Çünkü Ripple'ın kurucu ortağı Jed McCaleb ve Joyce Kim bu projeyi başlatan iki isimdir. Jed McCaleb’i zaten hiç tanımayanlar bile milyarlık XRP satışlarıyla adını duydu. 2014 yılında başlatılan Stellar, Stripe'tan 3 milyon dolarlık bir tohum fonu aldı.

Stellar, bir orderbook (emir/sipariş defteri) ile tüm varlıkların izlenmesine yardımcı olur. XLM, işlem ücretlerini ödemek için bir ara para birimi olarak hareket eder. Stellar ağı, finansal hizmetleri dünya için erişilebilir hale getirmeye çalışıyor.

Stellar'ın Kurucu Ortağı ve CTO'su Jed McCale verdiği bir röportajda şunları söyledi;

“Belki bu fiyatı etkiler, belki fiyat, temel alınan protokolün bir şekilde ne kadar yararlı olduğunun ikincil bir göstergesidir... Ama bence trend orada: fiyat ve faydanın devreye girebileceği yer."

XLM, Binance, eToro, Huobi Global, CoinTiger, FTX, OKEx dahil olmak popüler borsalarda işlem görüyor. 2015'te Stellar ağı başlatıldığında toplam 100 milyar XLM yayınlandı. 2019'da grup, kripto para arzının yarısından fazlasını yaktığını açıkladı. Stellar, web sitesinde şu anda yaklaşık 50 milyar XLM var. Bunun 20 milyarlık kısmı dolaşımda ve 30 milyarlık daha büyük bölümü Stellar Development Foundation tarafından geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi için tutuluyor.

Mart 2022'deki bir röportajda, Stellar CEO'su Denelle Dixon, Rusya ile devam eden askeri çatışmalara rağmen Ukrayna'nın hala merkez bankası dijital para birimi (CBDC) konusunda kendileriyle çalıştığını söyledi. İlerleyen süreçte Ukrayna’nın yeniden inşası sırasında Stellar tahmin edilenden daha fazla göre üstlenebilir.

Ayrıca, XLM'nin önde gelen kripto para borsası Robinhood'da listelenmesi ancak son zamanlarda fiyatını önemli ölçüde artırdı. Deloitte ve IBM gibi büyük teknoloji şirketleriyle iş birliğinde başarılı olan birkaç blockchain’den olan Stellar IBM ile ortaklaşa, fintech'lerin stablecoin gibi varlıkları kullanarak finansal işlemlerde bulunmalarını sağlayan bir proje başlattı.

Moneygram, Stellar ile bir ortaklık duyurdu. Stellar (XLM) ile entegrasyonu, USDC stablecoin'inin nakde dönüştürülmesini ve tekrar USDC’ye dönüştürülmesiyle bağlantılıdır. Ekim 2021'de küresel bir ödeme teknolojisi şirketi olan Flutterwave, Stellar netwo'da Avrupa ve Afrika arasında iki yeni havale koridoru duyurdu.

Stellar (XLM) Fiyat Tahmini 2025-2030

Kripto para biriminin piyasa değeri, fiyat trendlerini baştan sona takip eder. Ocak 2018'in başlarında, yaklaşık 9 milyar dolardı ve 2021 kripto rallisi sırasında 16,5 milyar dolara (Mayıs 2021) fırladı. Aslında 2022 yılının ikinci yarısında kripto paralar çökene kadar genelden iyi bir performans gösteriyordu.

Stellar (XLM) Fiyat Tahmini 2025

Rusya-Ukrayna krizi veya Çin’in aniden kripto para madenciliğini yasaklaması hatta Elon Musk’ın bu yasak kararı için gerekli ortamı hazırlaması gibi ön görülemez çok ciddi olaylar yaşadık. Yani yaklaşık 2 yıldır yaşanan yüzlerce şeyi düşünürsek 3 yıllık bir fiyat tahmininde başarılı olmak kulağa çok mantıklı gelmiyor. Fakat uzun vadeli yatırım yapacaksanız belirlediğiniz hedef ve süreyi iyi ayarlamalısınız. Bu gerekirse 3 hatta 8 yıl bile olabilir.

Nicole Willing, on yıldan fazla deneyime sahip bir finans gazetecisidir. Capital için yazıyor ve geçtiğimiz günlerde, Terra'nın çöküşünün ardından XLM fiyatının istikrara kavuştuğunu iddia etti. Aslında, Willing'e göre, altcoin 2025'in sonunda yaklaşık 0,325 dolardan işlem görebilir. Başka bir yapay zeka tahmincisi AI Pickup, 2025'te XLM'nin ortalama fiyatının 0,14 dolar olacağını tahmin etti. Changelly blog yazısı, birçok uzmanın XLM'nin fiyatlarını ve dalgalanmalarını yıllar içinde gözlemlediğini ve kriptonun 2025'te 0,51 dolara kadar çıkabileceğini söylüyor.

Aksine, Finder'ın uzmanlar paneli bu konuda biraz daha iyimser. Onlar 2025 yılına kadar XLM fiyatının 12,5 dolar ile 150 dolar arasında hareket edeceğini söylüyor.

Stellar (XLM) Fiyat Tahmini 2030

Changelly, 2030 yılında XLM yatırımcılarının 2,97 dolarlık bir tavan fiyat görmesini bekliyor. Willing'in tahminlerine göre, aynı dönemde XLM fiyatı 0,352 dolar ile 1,28 dolar arasında hareket edecek. Telegaon, 2030 yılında birçok (en azından hayatta kalabilen) kripto paranın tarihi zirvelerine ulaşacağını düşünüyor. Peki XLM? Onun için hedeflediği tavan fiyat ise 31,02 dolardır.

Finder'ın paneli, beklendiği gibi en uçuk tahminin sahibiydi. Onlara göre 200 dolar tavanı ve 17,66 dolar dibi 2030 yılı için mantıklı görünüyor.

Bu tahminlerin bir kısmı gerçekleşebilir de ancak bunun için Ukrayna dışında daha fazla ortakla çalışılması gerekiyor. Ripple ve Stellar bu noktada direkt olarak devletleri hedefleyerek oldukça doğru, büyük bir işi başarıyorlar. Fakat unutmayın ki 8 yıl sonrasına dair bileceğiniz tek şey yaşınızdır, hatta bu süre ölmeniz için yeterince uzun bir vakitte olabilir. Fiyat tahminlerini bu minvalde değerlendirmeniz, kendi risk profilinize göre hareket etmeniz gerekiyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article