Şu An Alınacak En İyi Kripto Para Bu!

1 year ago 72

Eğer daha az risk istiyorsanız ve kripto paraların aşırı volatilitesi sizi endişelendiriyorsa potansiyel riskleri ele alalım. Önümüzdeki dönemde hangi kripto para ne gibi tehditlerle karşı karşıya kalabilir? Yatırımcılar hangi altcoinlerden zarar edebilir? Kripto para piyasalarını neler bekliyor? Bunlar ve çok daha fazlası bizi tek bir seçeneğe yönlendirecektir. Peki başlayalım.

Kripto Paraların Riskleri

Bitcoin için zor bir yıl oldu. 2022'nin ilk 11 ayı boyunca %65'lik bir düşüş yaşadı. Yılın ilk kripto piyasası çöküşünden sonra Bitcoin'in 20.000 dolarda tutunacağı umulurken FTX çöküşüyle tüm planlar altüst oldu. sonuç olarak, Bitcoin şu anda 16.900 dolardan işlem görüyor. ATH seviyesinin de %75 altında alıcı buluyor. Ancak altcoinlerde durum çok daha kötü, önümüzde piyasayı bekleyen çok fazla tuzak var. Birincisi ve en önemlisi FTX’in zincirleme iflasları devam edebilir. Genesis ve daha birçok şirket şu anda zor durumda.

Akılda tutulması gereken bir diğer önemli faktör de önümüzdeki dönemde SEC’in birçok altcoine kayıtsız menkul kıymet savaşı açabileceğiyle alakalı. Şu ana kadar Bitcoin'in düzenleyicilerin bir menkul kıymet olmadığı konusunda hemfikir olduğu tek kripto olduğunu biliyoruz. Gensler Ethereum’un bile menkul kıymet olabileceğini ima etmişti. Bitcoin piyasada yaşanan olumsuzluklardan etkileniyor ancak altcoinler kadar değil. Bugün birçok altcoin %90’u aşan kayıplarla mücadele ediyor.

En İyisi Bitcoin (BTC)

Kriptoya yatırım yapmak hiçbir zaman tamamen güvenli olmasa da, Bitcoin şu anda satın alabileceğiniz tartışmasız en "güvenli" kripto gibi duruyor. Piyasa değerine göre en büyük kripto olmasının yanı sıra hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılar için en popüler kripto. Aslında, Bitcoin şu anda piyasa değeri açısından bir sonraki en yakın rakibi olan Ethereum'un iki katı piyasa değerine sahip. Bitcoin aynı zamanda piyasadaki tüm kriptolar arasında en uzun geçmişe ve geçmiş piyasa çöküşlerinden kurtulma konusunda belgelenmiş bir geçmişe sahiptir. Örneğin Ethereum tarihe karışırsa kripto paralar bitecek mi? Veya Cardano, XRP? Hepsinin başarılı rakipleri var ve yerleri doldurulabilir.

Bitcoin'in lehine olan bir diğer önemli faktör de gelecekteki fiyat hareketlerini yönlendirebilecek iyi bilinen, güçlü bir katalizördür. Halving döngüleri Bitcoin fiyatının istikrarlı büyümesine neden olmuştur. Üstelik ayı sezonların en zor günlerinde altcoinler BTC karşısında önemli ölçüde ezilir ve boğa başladığında ilk yükselen BTC olur. Yani BTC tutan yatırımcılar hem yükselişlerden faydalanır hem de boğa sezonunda güvendiği altcoinlere uygun maliyetle geçiş imkanı bulur. Çünkü BTC paritesinde maliyeti Bitcoin yükseldikçe düşer. Eskiden altcoinlerde BTC paritesiyle değerlendirmeler çok daha popülerdi ve herkes elindeki BTC miktarını artırmak için mücadele eder yeni boğa geldiğinde kazancını katlamanın heyecanını yaşardı.

Elbette asıl soru, Bitcoin'in 2023'te ne kadar daha yükseğe çıkabileceğidir. Bitcoin için fikir birliğine varılan fiyat tahminlerine bakıldığında, birçok yatırımcının Bitcoin'in 2023'te iyi bir yıl geçirmesini beklediğini görüyoruz. Örneğin Kaliforniya merkezli kripto hedge fonu Pantera Capital, bir sonraki Bitcoin halvingine kadar fiyatın 2024 öncesinde 36.000 doları aşmasını bekliyor. Ark Invest'ten Cathie Wood gibi diğerleri ise Bitcoin için 1 milyon dolarlık fiyat tahminlerini koruyor.

Eğer riskinizi azaltmak ve piyasanın mevcut döngülerde büyümesi varsayımıyla kazanç elde etmek istiyorsanız Bitcoin en iyi seçenek olabilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article