Süper İkili Altcoin’den Büyük Çıkış: 7 Günün En Çok Kazandıranları Listesine Girdiler

2 years ago 107

CoinMarketCap'in sağladığı verilere göre, Shiba Inu projesinin yerel varlığı SHIB ve Elon Musk'ın favori kripto parası Dogecoin (DOGE) 7 günde en çok yükselen kripto paralar listesine oturarak bir kez daha dikkatlerin köpek temalı kripto paralara yönelmesine neden oldular.

Shiba Inu'nun Yükselişi

Özellikle SHIB, son yedi gün içinde en çok yükselen üç kripto para arasında yer alıyor. Altcoin'in kârlılığındaki artış, 18 Ağustos itibariyle SHIB'in bir hafta içinde fiyatını yüzde 20 oranında yükselmesiyle gerçekleşti. Popüler köpek temalı kripto para, yükselişi Binance Labs'ın yatırımı gibi büyük haberlerle desteklenen Ankr (ANKR) ve Chiliz'in (CHZ) hemen ardından üçüncü sırada yer alıyor.

Shiba Inu'yu fiyat hareketleri bir roller coaster'ı anımsatan iflasını açıklayan kripto para kredi platformu Celsius'un kripto parası CEL takip ediyor. Tüm olumsuzluklara rağmen CEL'in fiyatı yeşil bölgede kalmayı başardı ve hatta çalkantılı bir yedi günün sonunda yüzde 18'e yakın yükseliş kaydetti.

Ünlü milyarder Elon Musk'ın favori altcoin'i Dogecoin (DOGE), son yedi gün içinde en çok yükselen ilk beş kripto para listesine oturmayı başardı. Halihazırda bir efsane olarak nitelendirilen kripto para, söz konusu dönemde sektördeki ana rakibi SHIB'den yaklaşık yüzde 7 daha düşük bir oranda, yüzde 13,81'lik bir yükseliş kaydetti. En büyük köpek temalı kripto paranın sözde rallisinin nedeni net olmasa da yatırımcılar arasında DOGE'a olan ilgideki artışın, aynı adı taşıyan Layer 2 çözümü Dogechain'in piyasaya sürmesiyle oluştuğundan şüpheleniliyor. Bununla birlikte, yatırımcılar Dogechain'e yatırım yapan yatırımcılar dikkatli olmalı. Temmuz ayının sonunda Dogecoin topluluğu, orijinal proje gibi DOGE kısaltmasını kullanan Dogechain ile hiçbir ilgilerinin olmadığı konusunda yatırımcıları uyarmıştı.

Köpek Temalı Kripto Paraların Mücadelesi

Shiba Inu ve Dogecoin arasındaki piyasa değerine göre en büyük 10 kripto para arasında yer alma mücadelesinin yavaş yavaş şiddetlendiği görülüyor. DOGE, şimdiye kadar 10.76 milyar dolarlık piyasa değeri ile 10'ncu sıradaki konumunu korumayı başarırken, SHIB'in DOGE'un yerini alması için piyasa değerini yaklaşık 2.5 milyar dolar artırması gerekiyor.

Tüm bunlarla birlikte Shiba Inu, bundan kısa bir süre önce piyasa değerine göre en büyük kripto paralar listesinde Avalanche'ı (AVAX) geçmeyi başardı ve Polkadot'un (DOT) hemen arkasında yer aldığı 12'nci sıraya yükseldi.

Read Entire Article