Tahminlerinde Yanılmayan Platformdan Bitcoin Raporu: 30 Kasım!

1 year ago 68

Bitcoin (BTC), yeniden 20.000 doların üzerine çıkarken, yatırımcılar lider kripto para biriminin Kasım’da hangi yöne gideceğini merak ediyor.

Kasım'da Büyük Sürpriz Yok!

Tüm dünya yüksek enflasyon ile mücadele ederken, bu süreçte kaos ortamında  en çok ezilenlerden bir tanesi kripto para birimleri oldu. Mevcut karamsarlığa rağmen, CoinMarketCap’teki kripto para topluluğu, Bitcoin’in fiyatının Kasım sonuna kadar 21.006 dolara çıkacağını tahmin ediyor. Platform tarafından düzelenen ankette 18.919 kişi katıldı. Topluluğun Bitcoin fiyatını doğru tahmin etmedeki başarı oranı %61,5. Bitcoin an itibariyle 20.733 dolardan işlem görüyor.

Devam eden ayı piyasasına rağmen, topluluğun tahmini, iyimser yönde. Ancak, kripto para  piyasasının Federal Rezerv‘in yüksek enflasyon nedeniyle faiz oranlarını artırma kararına olumsuz tepki vermesiyle birlikte, makroekonomik endişeler odak noktası olmaya devam ediyor. Bitcoin 2022’nin ikinci çeyreğinde %56 düştü ve on yılın en kötü üç aylık performansını sergiledi. Önde gelen analistlerden Michaël van de Poppe’ye göre de Bitcoin  orta vadede 30.000 dolara yükselebilir.

Fed Baskısı, Devam Ediyor!

Kıdemli analit Rekt Capital, 31 Ekim'de yaptığı açıklamada, BTC'nin 20.000 doların altına düşmesi durumunda, düşüşün derinleşebileceğini öne sürüyor. Haziran ayının ortasından bu yana, Bitcoin’in fiyatı 18.000 ila 25.000 dolar arasında işlem görüyor.  Geçen yıl  tüm zamanların en yüksek seviyelerini kaydeden Bitcoin, bu yıl yine birkaç kez ölü ilan edildi. Kripto para piyasasından 2 trilyon dolar buhar oldu.

Merkez bankalarının yüksek enflasyonu frenlemeye yönelik faiz artırımları da  piyasadaki düşüşte belirleyici oldu. Bu arada, yatırımcılar ABD dolarını dikkatle izliyorlar. ABD dolarının değerini bir grup diğer para birimininkiyle karşılaştıran dolar endeksi (DXY) bu yıl %18’den fazla arttı. Bitcoin fiyatı doların tersi yönde hareket ettiğinden, güçlü bir dolar BTC için olumsuz bir gelişme. Bununla birlikte, Poppe gibi bazı analistlerin dolar endeksinin zirveye yaklaştığını öne sürerken, bu durum Bitcoin’de gerçek rallinin başladığı anlamına gelebilir. Ancak uzamnlara göre, BTC'de sürdürülebilir bir rallinin ortaya çıkması için Fed'in faiz artırımlarından geri adım atması gerekiyor. Fed'in temel hedefi yüksek enflasyonu düşürmek. Bu arada, faiz artırımları, ABD'de resesyon ve deflasyon endişelerine neden oluyor.

Read Entire Article