Tahminlerinde Yanılmayan Platformdan Bitcoin Raporu: 31 Ekim!

2 years ago 79

Bitcoin (BTC), yeniden 20.000 doların üzerine çıkarken, yatırımcılar lider kripto para biriminin Ekim’de hangi yöne gideceğini merak ediyor.

Bitcoin, Ekim'de Bu Seviyeye Ulaşacak!

Bitcoin, bugün 20.000 doları aşmayı başararak bir haftadan fazla bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı. Buna rağmen, BTC hala dar işlem aralığından çıkmakta zorlanıyor.  Tüm dünya yüksek enflasyon ile mücadele ederken, bu savaşın altında en çok ezilenlerden bir tanesi kripto para birimleri oldu. Mevcut karamsarlığa rağmen, CoinMarketCap’teki kripto para topluluğu, Bitcoin’in fiyatının Ekim sonuna kadar % 13.8 artarak 22.857 dolara çıkacağını tahmin ediyor. Platform tarafından düzelenen ankette 21.873 kişi katıldı. Topluluğun Bitcoin fiyatını doğru tahmin etmedeki oranı %61,5.

Devam eden ayı piyasasına rağmen, topluluğun tahmini, iyimser yönde. Ancak, kripto para  piyasasının Federal Rezerv‘in yüksek enflasyon nedeniyle faiz oranlarını artırma kararına olumsuz tepki vermesiyle birlikte, makroekonomik endişeler odak noktası olmaya devam ediyor. Bitcoin 2022’nin ikinci çeyreğinde %56 düştü ve on yılın en kötü üç aylık performansını sergiledi. Önde gelen analistlerden Michaël van de Poppe'ye göre de Bitcoin Ekim'de bu seviyelere ulaşabilir. BTC'nin 23.000 dolara ulaşabileceğini iddia eden uzman, Bitcoin'de uzun dolarda ise kısa pozisyon almayı tavsiye ediyor.

Analist: Dolar Endeksi, İvme Kaybedecek!

Haziran ayının ortasından bu yana, Bitcoin'in fiyatı 18.000 ila 25.000 dolar arasında işlem görüyor.  Geçen yıl  tüm zamanların en yüksek seviyelerini kaydeden Bitcoin, bu yıl yine birkaç kez ölü ilan edildi. Kripto para piyasasından 2 trilyon dolar buhar oldu.  Merkez bankalarının yüksek enflasyonu frenlemeye yönelik faiz artırımları da  piyasadaki düşüşte belirleyici oldu. lginç bir şekilde, 26 Eylül Pazartesi günü başlayan Bitcoin'deki son yükseliş, ABD hisse senetlerindeki düşüşe rağmen gerçekleşti. S&P 500 2022'den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Hisse senedi vadeli işlemlerinin fiyatı 27 Eylül'de yükseldi. Bu durum, kripto para ve hisse senetleri arasındaki korelasyonun sona ermeye. başladığının göstergesi olabilir.

Bu arada, yatırımcılar ABD dolarını dikkatle izliyorlar. ABD dolarının değerini bir grup diğer para birimininkiyle karşılaştıran dolar endeksi (DXY) bu yıl %18'den fazla arttı. Bitcoin fiyatı doların tersi yönde hareket ettiğinden, güçlü bir dolar BTC için olumsuz bir gelişme. Bununla birlikte, Poppe gibi bazı analistlerin dolar endeksinin zirveye yaklaştığını öne sürerken, bu durum Bitcoin'de gerçek rallinin başladığı anlamına gelebilir.

Read Entire Article