Tahminlerinde Yanılmayan Platformdan Bitcoin Raporu: 31 Temmuz!

2 years ago 99

 Bitcoin (BTC), Haziran'da 20.000 dolarlık kritik destek seviyesinin altına düştükten sonra, yatırımcılar, lider kripto para biriminin Temmuz'da hangi yöne gideceğini merak ediyor.

CoinMarketCap Topluluğu, Temmuz'dan Umutlu

Tüm dünya yüksek enflasyon ile mücadele ederken, bu savaşın altında en çok ezilenlerden bir tanesi kripto para birimleri oldu. 80 binden fazla Bitcoin yatırımcısı, meydana gelen çöküş nedeniyle milyoner statüsünü kaybederken, BTC'deki düşüşün derinleşeceğine dair teoriler de artmaya başladı. Geçen yıl  tüm zamanların en yüksek seviyelerini kaydeden Bitcoin, bu yıl yine birkaç kez ölü ilan edildi. CoinMarketCap'teki kripto para topluluğu, Bitcoin'in fiyatının Temmuz sonuna kadar %88 artarak 36.668 dolara çıkacağını tahmin ediyor. Platform tarafından düzelenen ankette 28.319 kişi katıldı. Topluluğun Bitcoin fiyatını doğru tahmin etmedeki oranı %61,5.

CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin, gün içinde %1,68 artışla ancak önceki haftaya göre %6,91 düşüşle 19,452 dolardan işlem görüyor. Toplam piyasa değeri ise 371 milyar dolar. Önde gelen analistlerden Rekt Capital, Bitcoin'in tarihi aşırı satış seviyelerine ulaştığını belirtti. Analist, bir noktada, bu aşırı satışın,  finansal fırsat noktasına denk geleceğini iddia etti ve şunları ekledi:

Şimdiye kadarki en yüksek BTC aylık satış hacmi seviyeleri Mart 2020, Mayıs 2021 ve Mayıs 2022 ve Haziran 2022'de gerçekleşti. En yüksek aylık satıcı hacminin bir kısmı son iki ayda gerçekleşti.

Risk, Devam Eiyor

Bitcoin 2022'nin ikinci çeyreğinde %56 düştü ve on yılın en kötü üç aylık performansını sergiledi.  Bitcoin ve kripto para piyasası, yüksek enflasyon ortamında sınıfta kaldı. Bu, Federal Rezerv'in faiz oranlarını yükseltmesinden kaynaklanıyor. Özellikle, resesyon ile ilgili endişeler arttıkça Bitcoin gibi volatil varlıklar sert bir şekilde çakıldı. Bu arada, hisse senedi piyasalarının da baskı altında. Bitcoin ve Nasdaq son dönemde yüksek bir korelasyon kaydetti.

Oanda’nın kıdemli piyasa analisti Craig Erlam, Bitcoin’in 20.000 doların üzerinde herhangi bir umut belirtisi göstermemesi nedeniyle riskin devam ettiğini bildirdi. Analiste göre, önümüzdeki haftalarda kripto para piyasası, daha sert düzeltmelere tanıklık edebilir. Son birkaç aydaki kripto paralar hakkındaki olumsuz manşetlere dikkat çeken analist, bir noktada fiyatların sabitlenmesinin de olumlu bir gelişme olduğunu vurguladı. Analistlere göre, Bitcoin fiyatındaki düşüş iyi bir dipten alım fırsatı olabilir. Newton’a göre, makroekonomik şartlar değiştiğinde Bitcoin tekrar ivme kazanabilir.

Read Entire Article