Tarih Tekerrür Edecek Mi? Ünlü Analist Yatırımcıları Uyardı: “Riskli”

2 years ago 109
Tarih Tekerrür Edecek Mi? Ünlü Analist Yatırımcıları Uyardı: "Riskli"

Popüler kripto para analisti Benjamin Cowen, Bitcoin‘in (BTC) tarihsel performansının, şu anda altcoin‘lere yatırım yapmanın riskli olduğunu gösterdiğini dile getirdi ve yatırımcıları bu konuda uyardı.

Ünlü Analist Yatırımcıları Uyardı

Yeni bir strateji oturumunda kripto para piyasasına yönelik son tahminlerini paylaşan Cowen, 729.000 YouTube abonesine, 2018’deki Bitcoin fiyat hareketinin, fiyat düşmeye devam ederse altcoin piyasasına ne olacağına dair ipuçları verdiğini söyledi.

Cowen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Geçmişte neler olduğuna bakmamız ve daha düşük bir düşüş yaparsak ne olacağını söylememiz gerekiyor. Bitcoin piyasasına karşı altcoin piyasası değişiyor. Bunu anlamanın en iyi yolu, Bitcoin baskınlığına [Bitcoin‘in piyasa değeri ile diğer kripto para piyasaları arasındaki oran] bakmaktır.

Şu anda hakimiyet Haziran 2018’dekiyle aynı seviyede. Peki 2018 Haziran’da ne oldu? Bitcoin’in daha düşük bir dip yaptığı yer tam olarak burası.

Cowen, Bitcoin’in daha düşük bir düşüş yaşaması durumunda altcoin değerlemelerinin temelden değişebileceğini ve bunun gerçekleşmesinin muhtemel olduğunu söyledi ve şöyle devam etti;

Bitcoin‘in daha düşük bir düşüş yapıp yapmayacağını henüz bilmiyoruz ama bunun olma riski olduğunu söyleyebilirim, olma riski çok yüksek. Bitcoin daha düşük bir dip yaparsa, piyasanın yapısı tamamen değişir. Bunun nedeni, boğaların, daha yüksek dip seviyelerine indiğimiz için hala bir boğa piyasası olduğu tezine artık tutunamamasıdır.

Cowen BTC’de 30.000 Doları İşaret Etti

Cowen ayrıca, Bitcoin’in şimdiki ve 2018’deki performansında, BTC ve altcoin piyasasının potansiyel görünümünü ortaya koyan paralelliğe işaret etti.

Aslında, daha düşük bir düşük seviyeye ulaşırsak, o zaman aşağı inmeli ve bu aralığın altını test etmeliyiz, tıpkı 2018’de geri dönüp 6 bin dolarlık aralığın altını test etmemiz gerektiği gibi. Bunu düşünmenin yolu, 30 bin dolarlık aralığın, 2018’deki 6 bin dolarlık aralığınıza benzer bir tür aralığıdır.

Burada, aşağı inmeye devam ettiğimiz aralık 6 bin dolardı, ama burada 30 bin dolara daha yakın olduğunu iddia edebilirsiniz. Temelde aşağı yukarı aynı aralık. 6 bin dolar ve 30 bin dolarınız var. Buradan buraya zemin 5 kat arttı, ancak yapı hala biraz benzer.

Read Entire Article