Tarih Verildi! Bu Ülke Kripto Paraların Ödeme Aracı Olarak Kullanılmasını Yasaklıyor

2 years ago 120

Piyasa düzenleyicisi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Tayland’ın 1 Nisan’dan itibaren dijital varlıkların mal ve hizmet ödemelerinde kullanılmasını yasaklayan kurallar yayınladığını söyledi.

Tayland, Kripto Paraların Ödeme Aracı Olarak Kullanılmasını Yasaklıyor

69.8 milyondan fazla nüfusa sahip olan Güneydoğu Asya ülkesi Tayland, yeni yayınladığı kurallar ışığında kripto para birimlerinin ödeme aracı olarak kullanılmasını yasaklayacağını belirtti.

Tayland, bu tür varlıkları bir ödeme aracı olarak kullanma yasağı uygulayarak kripto para birimi endüstrisi ile oldukça tartışmalı ilişkisini sürdürüyor. Hükümet,  kripto para birimlerinin finansal sistemini ve ekonomisini tehdit edebilecekleri konusunda uyardı.

Hareket, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Tayland Bankası (BOT) arasında, ülkenin finansal istikrarını ve genel ekonomisini etkileyebileceği için dijital varlık işletmecileri tarafından bu tür faaliyetleri düzenleme ihtiyacı konusundaki daha önceki tartışmalarla uyumluydu.

Yeni Karar 1 Nisanda Yürürlüğe Giriyor

23 Mart’ın başlarında yerel gözlemciye atıfta bulunan raporlar, kripto para birimi borsalarının ve sektördeki diğer şirketlerin 1 Nisan’dan itibaren dijital varlık ödeme hizmetleri sunmayı bırakmaları gerektiğini bildiriyor.

Yasak ayrıca, kripto para birimlerinin mal ve hizmetler için bir ödeme yöntemi olarak kullanılmasını teşvik etmelerini de yasaklıyor.

Yukarıda belirtildiği gibi, yeni kural önümüzdeki ayın başında yürürlüğe girecek. Ancak yerel işletmelerin yeni düzenlemelere uymak için sonuna kadar süreleri olacak.

Ayrıca Tayland Bankası (BOT), bugüne kadar pek çok kez kripto para birimlerini ödeme olarak desteklemediğini açıkladı. Çarşamba günü daha sonra bankaların dijital varlık işi için düzenleyici yönergeler hakkında bir brifing verecek.

Endonezya’daki düzenleyici, Ocak ayında yaptığı açıklamalarla birlikte finansal firmaları, kripto para kullanımlarındaki bir patlamanın ortasında kripto ödemelerini teklif etmemeleri ve kolaylaştırmamaları konusunda da uyardı.

Read Entire Article