Tecrübe Kokan Analistten Altcoin Uyarısı: “Dikkatli Olun!”

1 year ago 69

Kripto para piyasalarının önde gelen bir analisti, geçtiğimiz 2022 yılından bu yana %40 oranının üzerinde yaşanan bir Bitcoin (BTC) ralli devam ederken, yatırımcıları altcoinler adına dikkatli olmaya davet etti.

Altcoin Uyarısı!

Kaleo kullanıcı adıyla bilinen uzman kripto para analisti, mevcut konum itibariyle güçlü bir düşüş eğilimi gösteren Ethereum/Bitcoin paritesi örneğini kullanarak Twitter üzerinden 561.500 takipçisine altcoinler konusunda "dikkatli" davranmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca Kaleo'ya göre Bitcoin, ayı piyasası rallileri esnasında en çok tercih edilen kripto para birimi olduğu için altcoinlerden daha iyi bir performans gösterebileceğini vurguladı. Uzman analist açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

ETH/BTC paritesi, altcoinler konusunda dikkatli olmanızı hatırlatmak için iyi bir örnek. Bitcoin işlem gördüğü aralığın üzerine çıktığında, bu durum büyük destek seviyelerinin birçoğunun altcoin/BTC paritesinin daha düşük seviyelerine gerilemesi oldukça büyük bir olasılık. Ayrıca BTC, ayı piyasası rallilerinde bir likidite kara deliği haline geliyor.

Kıdemli analist Kaleo takipçileriyle paylaştığı ETH/BTC paritesi grafiğinde, Bitcoin ile kıyaslandığında Ethereum'un yaklaşık 0,07 BTC'den, 0,051-0,047 BTC arasına düşeceğini öne sürdü. Analistin işaret ettiği fiyat aralığı mevcut konum itibariyle yaklaşık %31,72 oranında bir düşüşü temsil ediyor.

Yazı kaleme alındığında Ethereum, 0.07030244 BTC ve USDT karşılığı olarak 1.656 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bitcoin'de Fiyat Artışı Beklentisi!

Bununla birlikte Kaleo geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklamalarında önde gelen akıllı sözleşme platformu olan Ethereum'un, altcoinler için trendi belirleyebilecek önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulamıştı. Analist konu hakkında şunları söyledi:

Ethereum, altcoinlerin kralı olduğunu ve BTC'ye karşı zayıf olduğunda diğer altcoinlerin çoğunun onu takip ettiğini hatırlatmak isterim.

ABD doları karşısında kritik bir mücadele veren Bitcoin'in fiyatına dönen Kaleo, piyasaların amiral gemisi kripto para biriminin bir sonraki hamlesine dair görüşlerini bildirdi. Analist BTC’nin 28.000 doların üzerine çıkana kadar herhangi bir direnişle karşılaşmayacağını ve güçlü bir yükseliş trendi yaşanabileceğini belirterek açıklamalarında son olarak şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin için bu aralığın üzerindeki hareketin çok şiddetli olacağını hissedin… 24.000 doların üzerinde satın alma emri verme fırsatına sahip olacağınız bir sonraki gerçek aralık 28.000 - 30.000 dolar olacak.

Read Entire Article