Tecrübeli Analist Kritik Veriyi İşaret Etti ve Tarih Verdi: Bitcoin 3x Yapacak

1 year ago 69

Tecrübeli kripto para analisti ve kripto para YouTube kanalı InvestAnswers'ın sunucusu Guy, Bitcoin'in (BTC) bir sonraki yarılanmadan (halving) önce hızlıca değerini 3'e katlayacağını iddia etti.

"Yüzde 200'den Fazla Yükselecek"

Tecrübeli kripto para analisti Guy, 440 binden fazla YouTube abonesine güçlü Bitcoin rallilerinin genellikle madenciler için blok ödülünün yüzde 50 oranında düşürüldüğü yarılanma etkinliklerinden önce geldiğini belirtti. Analist, yarılanma tarihlerini referans alan geçmiş verilerin BTC'nin 2024'ün Mart ayına kadar 63 bin dolar seviyesine yükseleceğini gösterdiğini, bunun da güncel fiyatlardan yüzde 200'ün üzerinde bir yükselişin yaşanması anlamına geldiğini belirterek şunları söyledi:

Geçmiş veriler Bitcoin'in bir sonraki yarılanmadan 15 ay önce ralli yapmaya başladığını gösteriyor. Bir sonraki yarılanmanın 2024'ün Nisan ya da Mayıs ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Ortalama blok çıkarma süresinin 10 dakikadan daha kısa bir süreye inmesi halinde, blokların gerçek zamanlamasına bağlı olarak 2023 Aralık ayında gerçekleşebileceğine dair pek çok söylenti var. Ben hala 2024'ün Nisan ayında gerçekleşeceği konusunda ısrarcıyım. 2022'nin Kasım ayı yarılanma tarihinden 15 ay uzaklıkta. Bitcoin, yarılanmadan hemen önce, 24 ay önce işlem gördüğü seviyenin yüzde 39'un üzerinde olma eğilimi gösteriyor. Mart ayında 45 bin 538 dolardan işlem görüyordu. Bu fiyat 2024'ün Mart ayına kadar Bitcoin'in 63 bin 160 dolara kadar yükseleceği anlamına geliyor. Ve unutmayın ki bu iş burada bitmeyecek. Yarılanmadan sonra gerçek aksiyon başlayacak. Ama öncesinde bir koşu var. Bunu bir düşünün. Şu andan itibaren on beş ay, bir yıl ve bir çeyrekten biraz daha fazla uzun bir süre kalmış değil. Bitcoin üç katına çıkabilir ve bundan sonra çok daha fazlasını yapabilir.

Bitcoin'de Son Durum

Kripto veri platformu CoinMarketCap'in verilerine göre BTC, yazım sırasında son 24 saatte kaydettiği yüzde 0,41 yükselişle 20 bin 547 dolardan işlem görüyor. Analistler Bitcoin'in önündeki ilk engelin 21 bin dolar seviyesi olduğunu, bu seviyenin güçlü bir şekilde geçilmesi halinde fiyatın 23 bin doların üzerine kadar çıkacağı üzerinde duruyor olsa da gözler Fed'in 2 Kasım'da açıklayacağı faiz kararına çevrilmiş durumda. Fed'in faizi 75 baz puan artırması bekleniyor.

Read Entire Article