Tecrübeli Analistten Bitcoin için “Big Short” Uyarısı

2 years ago 80

Zamanında yaptığı Bitcoin (BTC) çağrıları ile yakından takip edilen kripto para analisti ve trader'ı Kevin Svenson, ABD doları endeksinin (DXY) yirmi yıldır görmediği seviyelere gelmesi ve kritik seviyelere dayanmasıyla BTC yatırımcılarını ve trader'larını uyardı.

"Düşüşün Devam Etmesi Beklenir"

Kripto para stratejisti Kevin Svenson, 110 binden fazla Twitter takipçisine Bitcoin'in yakın zaman önce Haziran ayında görülen en düşük seviye olan 17 bin 600 dolardan bu yana ayakta tutunduğu trend çizgisinin altına düştüğüne dikkat çekerek şunları söyledi:

 Şu andan itibaren trend çizgisinin üzerine geri dönmediğimiz sürece düşüşün devam etmesi beklenir.

BTC, yazım sırasında gün içerisinde yatay hareketlerine devam ederken, analistin işaret ettiği trend çizgisinin altında, 19 bin 902 dolardan işlem görüyor. Svenson'ın Bitcoin için düşüş öngörüsü, ABD dolarının bir fiat para birimi sepetine göre değerini takip eden DXY'nin hala güçlü bir yükseliş trendinde olduğuna inanmasından geliyor.

Kripto para analisti, yeni bir strateji oturumunda DXY'nin bu yıl yüzde 15'in üzerinde yükseldikten sonra bile yükselmeye devam edebileceğinin sinyallerini verdiğini iddia ederek yatırımcıları korkutan uyarısını yaptı:

ABD doları endeksine dört saatlik grafikte baktığımızda, evet bu seviyelerin güçlü bir şekilde korunduğunu görüyoruz. Daha yüksek dipler ve daha yüksek tepeler yapmaya devam ediyoruz ve yükseliş ivmesi yakın zamanda yavaşlayacak gibi görünmüyor. Dolayısıyla, ABD doları endeksi günlük zaman diliminde bir kez daha patlak verecek ve bu koşuda daha yüksek bir tepe kaydedecek olursa bu Bitcoin için kötü olabilir. Bu, günlük zaman diliminde Bitcoin'in en azından son dip seviyesi (18 bin 600 dolar) olan seviyeden daha düşük diplerin kaydedilmesine neden olabilir.

Analistin öngörüsünün gerçekleşmesi durumunda, en büyük kripto para 10 bin ila 13 bin dolar aralığına hatta 10 bin doların altına kadar düşebilir.

DXY'de Son Durum

Kripto para trader'ları ve yatırımcıları son dönemde ABD doları endeksini yakından takip ediyor. DXY'nin yükselmesi, yatırımcıların Bitcoin, altcoin'ler ve diğer riskli varlıkları satma eğilimi gösterdiğini ve ABD dolarının güvenli liman statüsüne sığındıkları anlamına gelir.

DXY, Pazartesi günü endeksin en son 2002'nin Haziran ayında dokunduğu seviye olan 110.27 seviyesine kadar çıktı ve yazım sırasında 109.46 seviyesinde hareket ediyor.

Read Entire Article