Tecrübeli Analistten Bitcoin ve Altcoin’ler için “An Meselesi” Çıkışı

2 years ago 100

Bundan bir ay önce Bitcoin'in (BTC) yeniden 23 bin doların altına düşeceği öngörüsünde bulunan ve bu öngörüsü gerçekleşen anonim kripto para analisti ve trader'ı Capo'dan en büyük kripto paranın yatırımcıları ve altcoin'ler için yeni bir uyarı geldi.

"Yeni Düşüş An Meselesi"

Anonim kripto para analisti Capo, 480 binden fazla Twitter takipçisine Bitcoin'in yeni düşük seviyelere gerilemesinin an meselesi olduğunu iddia etti. Capo, Bitcoin için iki farklı senaryo ortaya koyduğu önceki analizi için geçtiği güncellemede, en büyük kripto para BTC'nin fiyatının 21 bin doların altına düşmesine yol açabilecek düşüş seçeneğinde hareket ettiğini belirtti. Alternatif senaryo, Bitcoin'in kısa vadede yükselişe geçmesi yönünde:

BTC. İkinci seçenekte oynuyor. Direnç olarak 23 bin 500 dolar seviyesine doğru gelebilecek herhangi bir test iyi bir satış fırsatıdır. 22 bin 500 doların altındaki konsolidasyon (temiz kırılım + seviyenin direnç olarak testi) çok düşüşlü, 21 bin dolar veya daha düşük seviyelerin gelmesini tetikleyecektir. Yeni düşüşler an meselesi.

Capo'ya göre, Bitcoin şu anda ana düşüş trendinin beşinci dalgasında, ancak üç dalgalı bir modelde 23 bin 500 dolar seviyesine kadar yukarı yönlü düzeltme gerçekleşebilir. Elliott Wave teorisi, varlık fiyatlarının ana eğiliminin beş dalgalı bir düzende (i, ii, iii, iv, v) hareket ettiğini ve üç dalgalı bir düzende (a, b, c) bir düzeltmeye maruz kaldıklarını belirtir.

Kripto para analisti, 23 bin 500 doların Bitcoin'i 20 bin dolarlık kilit bölgeye doğru iten güçlü bir direnç olarak hareket edeceğini de ekleyerek, "Direnç olarak 23 bin 500 dolar seviyesi yeniden test edilebilir." eklemesini yaptı.

Analistin öngörüsünün gerçekleşmesi durumunda başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasalarının geri kalanı altcoin'lerde çok daha şiddetli çöküşler yaşanabilir. Bu bakımdan yatırımcıların dikkatli olmaları şart.

BTC'de Büyük Çöküşü Bildi

Yakından takip edilen anonim kripto para analisti, Bitcoin'in 40 bin dolar seviyelerinde işlem gördüğü Mart'ta en büyük kripto paranın 23 bin doların altına düşebileceği tahmininde bulunmuştu. Tam da analistin işaret ettiği gibi, Haziran ayında 18 bin doların altına düşen Bitcoin'de yılın en düşük seviyesi 17 bin 800 dolarla kaydedildi.

Read Entire Article