Tehlike Çanları Çalıyor: Bu Altcoin Terra (LUNA) İle Aynı Kaderi Paylaşabilir!

2 years ago 96

Terra krizinin yankıları sürerken, başka bir altcoin için tehlike çanları çalmaya başladı. Uzmanlara göre, ikinci bir Terra kabusu yaşanabilir.

Lido Staked Ethereum (stETH), Alarm Veriyor

Defi platformu Lido'da stake edilen ve Ethereum'u temsil eden bir token olan Lido Staked Ethereum (stETH), son 24 saat içinde Ethereum fiyatına olan endeksinden keskin bir şekilde ayrıldı. stETH, son 24 saatte yaklaşık %4 düşüşle 1,695,28 dolardan işlem görüyor. Altcoin'in şu anda 1.771.43 dolar olan ETH'ye 1: 1 oranında işlem yapması gerekiyor. Token, Lido'da ETH için kullanılabilir. Kripto para araştırmacısı SmallCapScience, bir Twitter iletisinde, tokenin ETH'ye endeksli değerinden sapmasının Curve Finance likidite havuzundaki büyük bir dengesizlikten kaynaklandığını belirtti. Uzmana göre, havuzdaki dengesizliğin daha da kötüleşerek stETH'de daha fazla kayıplara neden olması muhtemel.

 stETH'nin en büyük yatırımcılarından biri olan ve 1.5 milyar doları projeye yatırıan Alameda, tokenlerini sattığını açıkladı. Bu durum, işleri daha da kötü bir aşamaya taşıyabilir. Terra krizinde yaşananlara benzer bir durumun ortaya çıkmasından endişe ediliyor.  Alameda, defi tokeninin en büyük yedi sahibinden biriydi. Büyük ölçüde Curve Finance'teki takaslar yoluyla 1,5 milyar dolarlık tokenlerini satması daha büyük bir felateke yol açabilir. STETH'nin diğer büyük yatırımcıları arasında, risk sermayedarları Jump, Three Arrows ve Andreessen Horowitz dahil olmak üzere LUNA krizine karışan birkaç isim var.

Celsius Faktörü, Risk Teşkil Ediyor

Diğer büyük yatırımcılar tarafından, özellikle Curve aracılığıyla yapılan herhangi bir satış, stETH likidite havuzlarında daha fazla dengesizliğe neden olarak tokenin değerini düşürebilir. Bu da, özellikle müşteri fonlarını stETH'ye yatıran platformlar ve ETH için token kullanımını maliyetli bir iş haline getirecektir. Bu, engellenemeyecek boyutta bir çöküşü tetikleyebilir ve stETH'nin TerraUSD kadar keskin bir şekilde düşmesine neden olabilir. Araştırmacı SmallCapScience, defi platform Celsius'un stETH'de 1,5 milyar dolarlık bir pozisyona sahip olduğunu ve müşterilerine yaklaşık 1,2 milyar dolar borçlandığını kaydetti.

stETH düşmeye devam ederse, Celsius müşterilere olan ödemelerini yerine getiremeyecek. Bu durum, Celsius'un sürekli olarak hacklanmelere, sistemin açığınından kaynaklı saldırılara  ve Terra çöküşü nedeniyle likit fonlarını kaybettiğini gösteren verilerle daha da kötüleşiyor. Yatırımcıların pozisyonlarını haftada yaklaşık 50.000 Ethereum oranında kullanmaya çalıştıkları göz önüne alındığında, firma muhtemelen ödemeleri yakında dondurabilir. Firmanın yerel tokeni CEL, potansiyel senaryoya şimdiden tepki gösteriyor. Token, son 24 saat içinde yaklaşık %20 düşüşle 0,5391 dolar ile 2020'nin sonundan bu yana en düşük seviyesine geriledi

Read Entire Article