Teknik Analiz: Bitcoin Ve Ethereum’da Yükseliş Sürecek Mi?

2 years ago 93

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve Ethereum’da gerçekleşen küçük çaplı toparlanmalar etkisini devam ettirecek mi? İşte kripto para devlerinin fiyat tahminleri!

Bitcoin (BTC)

Boğalar Bitcoin'deki yükselişi sürdürmeye çalıştı ancak kripto para piyasalarına hükmetmeye çalışan ayılar  25.211 dolar seviyesinden yüklü miktarda satış gerçekleştirdi. Yaşanan satışların ardından kripto para biriminin fiyatı 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) olan 23.483 dolar seviyesine kadar geriledi.

Bununla birlikte yavaş yavaş yükselen 20 günlük EMA ve pozitif bölgedeki göreceli güç endeksi (RSI), yatırımcılar için önemli bir avantaja işaret ediyor. Kripto para biriminin fiyatı 20 günlük EMA'dan geri dönerse, boğaların bu seviyeden düşüşü bir fırsat bilip satın aldığını gösterir. Olası durum bir kırılma olasılığını artırabilir ve fiyat 24,668 doların üzerinde kapanabilir. Gelişebilecek yükselişin ardından fiyatta yaşanan ralli hız kazanıp 28.000 dolar seviyesine kadar ulaşabilir. Başka bir olasılık ise ayıların fiyatı 20 günlük EMA'nın altına çekmesi. Bu olasılık gerçekleşecek olursa BTC/USD paritesi 50 günlük basit hareketli ortalaması olan (SMA) 22.037 dolara ardından yükseliş çizgisine kadar düşebilir.

Ethereum (ETH)

Ethereum son iki gün boyunca yatırımcılar için psikolojik bir direnç seviyesi olan 2.000 doların üzerine girişimde bulundu. Ancak boğalar daha yüksek seviyelere ulaşamadı. Bu durum belirtilen seviyede ayıların oldukça etkili olduğunu gösterdi.

ETH/USDT paritesi, 1.700 dolardan kırılma seviyesine düşebilir. Olası düşüş dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye. Çünkü boğalar 1.700 dolar seviyesini bir destek bölgesine çevirirse, 2.000 doların üzerinde bir kırılma olasılığı artacaktır. Yükselen 20 günlük EMA ve pozitif bölgedeki RSI, kripto para biriminde boğaların kontrolünün olduğunu gösteriyor. Ethereum’daki yükseliş görünümünün geçersiz kılınabilmesi için ayıların fiyatı 20 günlük EMA'nın altına düşürmesi ve bu düşüşü sürdürmesi gerekecek. Ayılar girişiminde başarılı olursa parite 50 günlük SMA seviyesi olan 1.465 dolar seviyesine kadar gerileyebilir.

Read Entire Article