Teknik Analiz: Bu Altcoin Yatırımcıları Ters Köşe Yapabilir!

2 years ago 92

Polkadot (DOT), tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık %86.45 oranında yaşadığı düşüşün ardından son 24 saat içerisinde yatırımcıların bir miktar kar oranı verdi. Kripto para birimi 21 Temmuz tarihinde 7.25 dolara gerilemesinden sonra yaklaşık %3.45 oranında yükseldi.

Polkadot'un Hacmi Düştü

Kripto para biriminde fiyatın yaşanan son artış Polkadot’un açısından her şeyin yolunda olduğu anlamına gelmiyor. CryptoQuant'tan alınan verilere göre, DOT'un hacmi önceki güne göre büyük ölçüde azaldı. Fiyatında yaşanan artışın aksine kripto para biriminin hacmi %38,24 oranında düşüş yaşadı.

Popüler altcoin DOT’un fiyatı 21 Temmuz tarihinde yukarı yönlü ivme kazanırken, grafikler incelendiğinde sinyallerin yükseliş veya düşüş eğiliminin nötr kaldığını doğruladı. Ancak kripto para biriminin 18-20 Temmuz tarihleri arasındaki yavaş ve istikrarlı yükselişi yatırımcıların umutlarını artırmış olabilir.

Ralli Beklentisi İçin Erken

Bununla birlikte fiyat analizindeki belirli göstergeler farklılık göstermeye başlıyor. Göreceli güç endeksi (RSI) yazı kaleme alındığında 55.58 seviyesinde nötr bir izlenim veriyor. Mevcut durumda, DOT'un fiyatındaki yukarı yönlü hareketinin devamı veya geri çekilme projeksiyonu için 50-50 şansı olabilir. DOT yatırımcıları kısa vadede iyimser olsalar da, fiyatında yaşanacak aşağı yönlü kırılım yükseliş beklentilerine karşılık vermeyebilir.

Öte yandan popüler altcoinde yaşanan mevcut hareket kısa ömürlü bir boğa hareketi olabilir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise DOT'un son birkaç haftanın en yüksek ve en düşük noktası arasındaki ılımlı duruşu olabilir. Bir kripto para analiz şirketi olan Santiment’ten alınan veriler, DOT'un henüz uzun ve karlı bir yolculuğu sağlamlaştıracak bir konumda olmadığını ortaya koydu . Elbette geliştirici etkinliği, birkaç başka ağla ortaklığı nedeniyle iyileşti. Ancak kripto para biriminin piyasa değeri artsa bile, yatırımcıların beklediği ralli için mevcut durum erken bir tarih olabilir.

Yazı kaleme alındığında Polkadot (DOT) 7.23 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article