Teknik Analiz: Piyasa Düşüşünün Bitcoin Ve Ethereum Üzerindeki Etkisi!

2 years ago 86

Lider kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) ve Ethereum’da (ETH) yaşanan düşüşlerin ardından piyasalarda toparlanma çabası devam ediyor. Piyasaları etkisi altına alan belirsizlik ne zaman sona erecek? Bitcoin ve Ethereum’un fiyatlamasında etkili olan bölgeler hangileri?

Bitcoin (BTC)

Bitcoin'in 19.520 dolar ile 20.576 dolar arasındaki dar aralıktaki fiyat hareketi, 6 Eylül tarihinde aşağı yönlü olarak kırıldı. Ayılar kripto para biriminin fiyatını 18.910 dolar ile 18.626 dolar arasında bulunan güçlü destek bölgesine kadar çekti. Fiyat belirtilen bölgeden çıkarsa, BTC/USDT paritesi 19.520 dolarlık kırılma seviyesine kadar yükselebilir. Ancak ayılar bu seviyeyi bir direnç bölgesine çevirmeye çalışabilir.

Satıcılar bu girişiminde başarılı olursa parite 17.622 dolar seviyelerine kadar gerileyebilir. 17.622 dolar seviyenin altında bir kırılma ve kapanış, düşüş trendinin yeniden başlamasına işaret edebilir. Ayrıca düşen 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) ve aşırı satım bölgesine yakın göreceli güç endeksi (RSI), kripto para biriminin fiyatının ayıların kontrolünde olduğu anlaşılabilir. Bitcoin için boğaların geri dönme çabasında en önemli hareketten biri fiyatın 20 günlük EMA'nın üzerinde bir kırılma ve kapanış gerçekleştirmesi olabilir.

Ethereum (ETH)

Ethereum 6 Eylül'de hareketli ortalamanın üzerine çıktı ancak boğalar 1.700 dolarda bulunan genel engeli aşamadı. Ardından akıllı sözleşme platformunun fiyatı 20 günlük EMA seviyesi olan 1.597 doların altına geriledi. Ayılar elde ettikleri avantajı geliştirmeye çalışacak ve fiyatı baş ve omuz (H&S) modelinin boyun çizgisinin altına indirmeye çabalayabilir. Bu girişimde başarılı olurlarsa, ETH/USDT paritesi 1.422 dolara ve ardından 1.280 dolardaki önemli desteğe düşebilir.

Alternatif olarak eğer fiyat boyun çizgisinden sıçrarsa, boğaların yaşanan düşüşü bir satın alma fırsatı olarak görmeye devam ettiğinin işareti olabilir. Parite daha sonra bir süre boyun çizgisi ile 1.700 dolar arasında konsolide edebilir. 1.700 doların üzerinde bir kırılma ve kapanış, olası bir ralli ile fiyatı 2.030 dolara kadar yükseltebilir.

Read Entire Article