Teknoloji Devi Intel, Kripto Para Madenciliği Girişimini Başlattı!

2 years ago 258
Teknoloji Devi Intel, Kripto Para Madenciliği Girişimini Başlattı!

Popüler teknoloji şirketi Intel, Cuma günü yaptığı açıklama ile birlikte kripto madenciliği girişimini resmen duyurdu ve Argo Blockchain (ARGO) ve Jack Dorsey liderliğindeki Block’un (SQ) bu yıl içinde yonga üreticisinin ilk madencilik çiplerini alacağını açıkladı.

Intel Madencilere Özel Çip Üretecek

Intel’in Hızlandırılmış Bilgi İşlem Sistemleri ve Grafik Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Raja M. Koduri, Cuma günü yaptığı bir açıklamada Intel’in “enerji verimli hızlandırıcıların yol haritası” ile blok zincir teknolojisine katkıda bulunacağını söyledi.

Buna ek olarak Koduri, şirketin blok zincirlerinin çok fazla enerji tükettiği konusunda “dikkatli” olduğunu ve bu nedenle “enerji verimli bilgi işlem teknolojilerine” odaklandıklarını belirtti.

Intel ilk olarak, yaklaşan bir yarı iletken konferansı için gündeme bir ürün sürümünün dahil edildiği Ocak ayında “Bonanza Madeni” adlı madencilik uygulamasına özel bir entegre devre (ASIC) üzerinde çalıştığını açıkladı.

Griid Infrastructure, Intel’in yeni madencilik ASIC’leri için de bir tedarik anlaşması imzaladı. Anlaşmanın bir parçası olarak Intel, madencilik ASIC üretiminin en az %25’ini 2025 yılına kadar Griid’e satacağını garanti etti.

Intel’in kıdemli başkan yardımcısı Raja Koduri, ayrıca yaptığı açıklamalarda SHA-256 hashing’e atıfta bulunarak şunları söyledi;

“Devre yeniliklerimizin, SHA-256 tabanlı madencilik için ana akım GPU‘lardan watt başına 1000 kat daha iyi performansa sahip bir blok zinciri hızlandırıcı sunmasını bekliyoruz.”

Detaylı Bilgi 20 Şubat’taki Konferansta Verilecek

Intel, çip hakkında daha fazla bilginin 20 Şubat’ta başlayacak olan Uluslararası Katı Hal Devreleri Konferansı’nda sunulacağını söyledi. PCMag’in belirttiği gibi, şirketin 23 Şubat’ta ISCC‘de “Bonanza Madeni: Ultra Düşük Voltajlı Enerji Verimli Bitcoin Madenciliği ASIC” başlıklı bir sunum yapması planlanıyor.

ASIC veya uygulamaya özel entegre devreler, kripto para madenciliği gibi belirli bir görev için tasarlanmış bir çiptir.

Kripto para madenciliğinin çevresel etkisi büyük bir endişe haline geldi ve Intel’in yeni çipi bunu ele alma girişimi olabilir. Enerjiye aç madencilik çiftliği, enerjilerini genellikle çevreye zarar verebilecek ve ayrıca yüksek elektrik maliyetlerine ve elektrik kesintilerine katkıda bulunabilecek kömür ve doğal gaz tesislerinden alır.

ABD’li milletvekilleri, kripto madenciliği ile bağlantılı artan enerji tüketiminin nasıl üstesinden gelineceğini tartışarak ve hatta Bitcoin şirketlerinden ne kadar enerji tükettiklerini açıklamalarını isteyerek konuyu Kongre’de bile gündeme getirdiler.

Read Entire Article