Temmuz’da Bu 2 Tarihe Dikkat! Analistten Uyarı: Bitcoin Bu Seviyeye Demir Atabilir

2 years ago 86

Bitcoin (BTC) 27.000 Doların Altına Geriledi! İşte BTC ve Altcoin'lerde Son Durum

 Kripto para piyasasındaki gergin bekleyiş devam ederken, Bitcoin'in (BTC) 10.000 dolara kadar düşebileceğine dair tahminler de gündemden düşmüyor.

Bitcoin'de Dip Geldi mi?

Piyasasın önde gelen analistlerinden Lark Davis, yayımladığı en son videosunda Bitcoin fiyat hareketine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Davis'e göre odak noktası Bitcoin'in 10.000 dolara düşmesi değil. Bunun yerine, analistler 2017'den beri oluşan alt trend çizgisine odaklanmalı.  Çünkü, bu mevcut ayı piyasası, çoğu tarihi modeli geçersiz hale getirdi. Analist ayrıca BTC'nin 200 haftalık hareketli ortalamanın altında haftalık mumları asla kapatmadığını söyledi. Ancak, bu şimdi gerçekleşti. Ayrıca, Bitcoin'in geçen ayı yaklaşık yüzde 40 düşüşle bitirmesi, sektörde tehlike çanlarını çaldı. Haziran ayı, Bitcoin için şimdiye kadarki en kötü aylık mumu temsil ediyor. Tarihsel modeller bozuldu çünkü bu sefer durum, oldukça farklı.

Analist, bu nedenle, trader'ların 2017'den bu yana oluşan dip trend çizgisine odaklanmasını öneriyor. Davies, bunun potansiyel bir dip seviye aramak için daha makul bir seviye olduğunu söyledi. Bu trend çizgisini tahmin aracı olarak kullanmak, en düşük seviyelerin 15.000 dolar civarında olacağını gösteriyor. Bitcoin, nihayet taban seviyeye ulaştığında, piyasa Davies'in ''umutsuzluk süreci'' olarak adlandırdığı bir döneme girecek. Bitcoin fiyatı, aylarca yatay yönde hareket edecek. Davis, bu dönemde çok daha fazla insanın BTC'lerini satacağını tahmin ediyor.

 Ufukta Zorlu Bir Temmuz Var!

Piyasadaki en büyük endişelerden biri, Bitcoin madencilerinin BTC'lerini satmaya devam edecek olması. Dolayısıyla, bu durum  fiyatın düşmesi için büyük bir katalizör olacak. Davis, madencilerin satış yapmasına rağmen Bitcoin arzının çoğunu kontrol etmediklerini iddia ediyor. Madenciler, ayda sadece 50.000 ila 60.000 Bitcoin'i kontrol ediyorlar. Bu nedenle, Davis'e göre bu konuda korku faktörü o kadar büyük değil. Bu arada, Davis'e göre, balinalar geçen ay varlıklarına 140.000 Bitcoin ekledi. Bu miktar, madencilerin sattığından çok daha fazla. Küçük perakende yatırımcılar bile geçen ay 36.000'den fazla Bitcoin ekledi. Bu, madencilerin sattığı Bitcoin miktarının on katı. Bununla birlikte Davis, temel olarak makro ekonomik olaylar nedeniyle Bitcoin için zorlu bir Temmuz öngörüyor.

Enflasyon verileri 13 Temmuz'da, Fed toplantısının kararları ise 26 Temmuz'da açıklanacak. Ancak Davis, tünelin sonunda bir ışık olduğuna inanıyor. Örneğin emtia fiyatları (petrol ve buğday gibi) önemli ölçüde düşmeye başladı. Bunlar damlalar halinde  dalga etkisi yapmaya başlıyor. Örneğin, bir konteyneri Şanghay'dan Los Angeles'a göndermenin maliyeti yüzde 38 düştü. Bu, nakliye maliyetlerinde büyük bir düşüş olduğu anlamına geliyor. Davis, enflasyon rakamları düşerse ve federal faizleri yüzde 0,75 yerine sadece 0,5 oranında artırırsa, rallinin olduğunu açıkladı. Ancak, piyasanın  bu iyimser senaryonun tam tersi için hazırlanması gerektiğini söyledi.

Read Entire Article