Terra Classic (LUNC) Neden Yükseliyor? Beklentiler Neler?

2 years ago 123

Terra yıkımı sonrasında enkaz terk edildi. Terra Classic ise bu yıkımın bir hatırası olarak hayatta kalmaya çalışıyor. Bugün tüm piyasa düşerken önemli ölçüde yükselen LUNC bugünlerde ilgi çekiyor. 50 doların üzerinde fiyattan alınan LUNA’lar bugün sadece 0.0001219 dolar değerinde. Terra yıkımı kripto paralara yeni giren yatırımcılar için büyük bir tecrübe oldu. Peki fiyatı yukarı çeken gelişme neydi?

Terra Classic (LUNC)

6,9 trilyonluk arzıyla sadece 800 milyon dolar piyasa değerine sahip olan LUNC eski ihtişamlı günlerini özlüyor. Do Kwon’un ikinci kez başarısız olan stablecoin macerası kripto para piyasalarında yüz milyarlarca doların silinmesine neden oldu. Enkaz olarak bırakılan Terra Classic ise yazı hazırlandığı sırada 0.0001215 dolardan alıcı buluyor. LUNC son 24 saatte %14’ün üzerinde artış yaşayarak 0.0001366 dolara tırmandı.

İşlem hacmi 400 milyon dolara ulaşan altcoinde %300’lük bir ilgi artışı var. Bu artışın temelinde ise yeni umutları yeşerten bir yükseltme var. Ağdaki uygulamalar projeyi terk etmiş olsa da azınlık olarak kalan Terra savunucuları fiyatın yeniden 1 dolarlı seviyelere yaklaşabileceğini umuyor. Twitter’da twitteratis kullanıcı adını kullanan bir topluluk üyesi LUNC'nin 1 dolara ulaşma olasılığından bahsetti.

Terra Classic (LUNC) Neden Yükseliyor?

Hacim 25 Ağustos'ta 50 milyon dolardan 26 Ağustos'ta 300 milyon doların üzerine çıktı. Bu durum yatırımcıların artan ilgisini gösteriyor. Yeni ağ yükseltmesinin, LUNC'nin kaderini değiştirmesi beklenen, çok konuşulan %1,2'lik vergi yakımını beraberinde getirdiği için büyük bir oyun değiştirici olacağı düşünülüyor. Plana göre yakma protokolü 27 Ağustos'ta uygulanacak. Bu da LUNC topluluğunda yeni bir heyecana sebep oldu.

Protokolün uygulanmasından sonra, her alım/satım işlemi için, arz 10 milyara ulaşana kadar %1,2 oranında yakım olacak. Kullanıcıların ve yatırım botlarının kısa vadeli pozisyonlarını sınırlayacak olan bu güncelleme fiyatta satış baskısını da azaltabilir.

Unutulmamalıdır ki, büyük Terra çöküşünden sonra, LUNC'nin fiyatı ciddi şekilde düştü ve o zamandan beri token, fiyatını yükseltmek için mücadele etti. Santiment'in grafiği, 25 Ağustos'tan sonra LUNC'nin geliştirme faaliyetinde ince bir eğilim olduğunu da gösterdi, bu daha fazla güven oluşturmaya yardımcı olabilir.

LUNC için RSI aşırım alım bölgesinde yani güncellemeden sonra hızlı bir satış zinciri başlayabilir. Daha düşük fiyattan alım yapan yatırımcılar kesintiyi göze alarak kazançlarını ceplerine koymak isteyecektir. Ayrıca geliştiricilerin, uygulamaların önemli kısmı yeni Terra ağına ve alternatiflerine taşındığı için sınırlı fayda üreten bir ağın uzun vadede kazanç getirme ihtimali zayıftır.

Read Entire Article