Terra Krizinde Adalet Yerini Bulacak: CEO Do Kwon Köşeye Sıkıştı!

2 years ago 91

Terra (LUNA) krizinin yankıları devam ederken, milyarlarca doların buhar olduğu olayda mağdurlar adaletin yerini bulmasını bekliyorlar.

Do Kwon, Nihayet Avukat Tuttu

Terra'nın kurucusu Do Kwon, Seul Güney Bölge Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmaya yanıt olarak yerel bir hukuk firmasından avukatlar tuttu. Güney Koreli savcılar, kısa süre önce 15 kripto para şirketinde arama ve el koyma kararı almıştı. Bu bağlamda, Terra yöneticilerinin ve bağlı kuruluşlarının evlerine ve ofislerine baskın düzenledi. Savcılar, Do Kwon ve diğer Terra yöneticilerine mahkeme işlemleri için bildirimde bulundu. Terraform Labs'ın kurucusu Do Kwon, 17 Ağustos'ta yerel bir gazetede çıkan haberlere göre, Seul Güney Bölge Savcılığı tarafından Terra soruşturmasına yanıt olarak yasal işlem sürecine hazırlanmak için Güney Koreli bir hukuk firmasından avukatlar tuttu. Do Kwon, Terra krizi ve dolandırıcılık soruşturmalarında savunmasını hazırlamak için Seul Güney Bölge Savcılığına bir avukat atama mektubu da gönderdi.

Yakın tarihli bir röportajda Terra'nın kurucusu Do Kwon, Güney Kore'ye dönmeyi planlamadığını iddia etti. Ayrıca, Güney Koreli yetkililer kendisiyle iletişime geçmedi veya aleyhinde herhangi bir suçlamada bulunmadı. Ancak yetkililer ve mahkemeler Do Kwon, Daniel Shin ve diğer Terra yöneticilerine soruşturma ve mahkeme işlemleri için tebligat gönderdi. Mali ve Menkul Kıymet Suçları Soruşturma Ekibi, LUNA krizi ve Kwon ve ortaklarına karşı dolandırıcılık iddialarıyla ilgili işlem kayıtlarını ve diğer kanıtlara el koydu. Ayrıca, Do Kwon'a karşı açılmış birkaç toplu ve bireysel dava da var.

Mahkemeden 2 Önemli Karar

Soruşturma ekibi, Do Kwon'a ülkeye varınca bildirim yapmasını isteyen bir mahkeme kararı çıkardı. Ayrıca Daniel Shin ve Kim Mo gibi Terra yöneticilerine “seyahat yasağı” getirildi. Yönetici kendisine yöneltilen dolandırıcılık ve kara para aklama iddialarını da reddetti. CEO'ya göre büyük bir işe girişti ancak bazı şeyler yolunda gitmedi.

Terra'nın kurucusu, yetkililere ve mahkemelere karşı tamamen dürüst olacağını iddia etti. Do Kwon, müfettişlerle işbirliği yapacak ve Terra krizi ile ilgili gerçekleri paylaşacak. Terra, Do Kwon ve ABD'deki ortaklarına karşı birkaç toplu dava da açıldı.

Read Entire Article