Terra (LUNA) CEO’su Do Kwon’dan Beklenen Açıklama Geldi! İşte Ayrıntılar!

2 years ago 116

Terra'nın çöküşü, piyasadan milyarlarca doların buharlaşmasına neden oldu. Krizin yankıları sürerken, çarpıcı ve yeni ayrıntılar da ortaya çıkmaya devam ediyor.

''Tek Gelirim, Maaşımdı''

SEC, Kwon'un projenin çöküşünden önce her ay Terraform Labs'tan yaklaşık 80 milyon dolar nakit para aldığını ortaya çıkardı. Kwon'un çöküşten önce Terra ağından toplamda 2,7 milyar dolar çektiği iddia ediliyor. CEO aleyhindeki iddialar, Kwon'un UST'nin ve LUNC'in çökebileceğinin farkında olarak projeden fon çektiğini ima ediyor. Son zamanlarda Terra topluluk forumunda yaptığı şaşırtıcı iddialar ile gündem oluşturmayı başaran ve FatMan ismini kullanan muhbir, yatırımcıları şok eden onlarca iddia ortaya attı.  ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Seul Polisi tarafından yürütülen soruşturmalarla karşı karşıya olan Kwon ise bugün attığı bir tweet'te hakkındaki iddiaları yalanladı.

FatMan, Kwon'un Terra'dan 33 kez 80 milyon dolar çektiğini ve bu rakamın toplamda 2.7 milyar dolar olduğunu açıklamıştı. Kwon, son iki yıldaki gelirinin yalnızca TerraForm Labs'tan (TFL) aldığı maaş olduğunu yineledi. Kwon topluluğa “asılsız yalanları yaymanın” tüm LUNA yatırımcılarının acısına tuz basacağını söyledi ve şunları ekledi:

Mağdur rolü oynamak istemediğim için fazla bir şey söylemedim ama Terra çöküşünde sahip olduklarımın çoğunu da kaybettim. Bunu defalarca söyledim ama kaybettiğim parayı umursamıyorum.

Felaket, ''Geliyorum'' Demiş!

Terra merkezli bir alt ekosistem olan Anchor Protocol'de görev yapanBay B ismindeki bir geliştirici, iddiaya göre Kwon'u gerçekçi olmayan yüksek faiz oranları konusunda önceden uyardı. Bay B, platformun sadece Terra ekosistemini sabit tutmak için %3,6 faiz oranı sunmak için tasarlandığını, ancak yayınlanmadan hemen önce %20 olarak değiştirildiğini söyledi. Görevli,  sistemin başından beri çökeceğini düşündüğünü ve bunun kaçınılmaz son olduğunu vurguladı. Geliştiricinin Kwon'a faiz oranlarını düşürmesini önerdiği iddia edildi, ancak bu talep reddedildi. Do Kwon, Mayıs ayı ortasında Güney Kore'de konuyla ilgili parlamentoda açıklama yapmak üzere çağrıldı.

 SEC ise kritik görevlerde bulunan Terra çalışanları ile online görüşme gerçekleştirdi. Do Kwon tarafından yürütülen potansiyel bir kara para aklama planı ortaya çıkarıldı. Terra Luna ve UST’nin çöküşünden ve ardından Terra 2.0’ın piyasaya sürülmesinden bu yana, tüm gözler Do Kwon ve Terraform ekibindeydi.
Read Entire Article