Terra (LUNA) Çöküşünün Ardından Başlatılan Soruşturmada Önemli Eşik Aşıldı!

2 years ago 95

Kripto dostu ülke olarak anılan Güney Kore'nin Terra (LUNA) çöküşünü soruşturmak için kurduğu ekip, projenin kurucusu Do Kwon ve Daniel Shin aleyhindeki iddialarla ilgili olarak kripto para şirketlerindeki aramalar ve kanıtlara el koyma işlemlerini tamamladı. Savcılar, mahkeme celbi vermek için el konulan işlem kayıtlarını ve diğer kanıtları analiz etmeye başladı. Öte yandan Güney Koreli finansal düzenleyiciler, Ekim ayında sunulacak olan "Dijital Varlık Temel Yasası" adlı yasa taslağıyla ilgili çalışmalarını sundu. Ayrıca hükümet, yasayı geçirmeden önce kara para aklama ve yasa dışı işlemlere karışanları cezalandırmaya karar verdi.

Kırmızı Bülten Çıkarılabilir

Güney Kore, Terra (LUNA) çöküşü gibi fiyaskoların önüne geçmek için kripto para düzenlemelerine hız verip güçlendirirken, aynı zamanda çöküşün sorumlularını tespit etmek ve cezalandırmak için soruşturmasına devam ediyor.

Yerel bir haber ajansının haberine göre, 28 Temmuz'da Seul Güney Bölge Savcılığı Mali Menkul Kıymet Suçları Ortak Soruşturma Ekibi bir hafta süren arama ve el koyma işlemlerini tamamladı. Soruşturma kapsamında ülkede faaliyet gösteren 7 kripto para borsası da dahil olmak üzere 15 şirket ve Daniel Shin'in evinde arama yapıldı. Soruşturmayı yöneten savcılar şimdi Do Kwon, Daniel Shin ve iştiraklerini dolandırıcılık, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı iddialarıyla ilgili olarak dava etmek için işlem kayıtlarını ve adli verileri analiz ediyor.

Adalet Bakanlığı şimdiden Do Kwon'a "varışta bildirim" ve Daniel Shin ve diğer yöneticilere "seyahat yasağı" bildirimi yayınladı. Savcılar, ayrıca Do Kwon'un iade edilmesi için Interpol ile kırmızı bülten çıkarma olasılığını da görüşüyor. Yetkililer, Do Kwon'un Singapur'da saklandığına inanıyor. Bu arada, Güney Kore'nin Finansal Hizmetler Komisyonu ve Mali Denetleme Servisi, yerel haberlere göre Ekim ayında "Dijital Varlık Temel Yasası" taslağının hazırlanması için taslak çalışmasını sundu. Güney Kore, ayrıca dijital varlıkları ABD'nin yapacağı incelemeye göre menkul kıymet olanlar ve menkul kıymet olmayanlar olarak sınıflandıracak:

ABD hükümeti, Başkan Biden'ın yürütme emri uyarınca dijital varlık incelemesinin sonuçlarını bu yılın dördüncü çeyreğinde (Ekim-Aralık) açıklamayı planlıyor. Buna göre Dijital Varlık Temel Yasası'nın çıkarılması gibi bir düzenleyici sistem hazırlayacağız.

Hükümet, Dijital Varlık Temel Yasası'nın çıkarılmasından önce Terra (LUNA) çöküşü ve yasadışı işlemlerden sorumluları cezalandırmak için de özel bir hazırlık yaptığı bildiriliyor.

3.1 Milyar Dolarlık Şüpheli İşlem

Tüm bunlarla birlikte, Güney Koreli düzenleyiciler, dijital varlıkların yasa dışı kullanımına aracılık eden ticari bankalardan Woori Bank ve Shinhan Bank'ın 3.1 milyar dolar değerindeki döviz işlemlerini araştırmakla meşgul.

Düzenleyiciler, işlemlerin kripto paralarla kara para aklama ile ilgili olduğuna inanıyor. Mali Denetleme Servisi, bankalardan 2021'in Ocak ayı ile 2022'nin Haziran ayı arasında yapılan yabancı para işlemlerini ay sonuna kadar rapor etmelerini istedi.

Read Entire Article