Terra (LUNA) Çöküşünün Son Kurbanı Belli Oldu!

2 years ago 108

Mayıs ayında kripto para piyasalarını kasıp kavuran Terra çöküşü, çok sayıda şirketin iflas etmesine sebep oldu. Kaybolan yatırımcı varlıkları, zarara uğrayan hedge fonlar ve neredeyse tüm parasını kaybeden bireysel kripto para yatırımcıları. LUNA ve UST kripto para piyasalarından direkt olarak 40 milyar doların silinmesine sebep oldu.

Terra (LUNA) Çöküşünün Son Kurbanı

Uprise, LUNA vadeli işlemlerini tasfiye etti ve müşteri fonlarında bulunan 20 milyon doları kaybetti. Koreli firma, müşterileri adına kripto para yatırımı yapmak için yapay zeka (AI) özellikli otomatik yatırım stratejileri kullanıyordu. Bu alım satım masası, şirketin Heybit adlı hizmetinin yarısı, diğer yarısı ise Iruda adlı küresel bir borsada işlem gören fon platformudur. Heybit altında, Uprise müşterilerinden fonlar topladı. Uprise'ın yapay zeka özellikli yatırım botu ise kaldıraçlı işlemlerle para kazanmaya odaklanmıştı. Sistemin genel işleyişi riski en aza indirmeye ayarlanmıştı.

Ancak sistem, LUNA vadeli işlem pozisyonlarında tüm müşteri fonlarını kaybetti.

20 Milyon Dolarlık Kayıp

Bu durum LUNA fiyatı düşmeye başladığı sırada yaşandı. Yapay zeka destekli robot LUNA fiyatı düşerken onu açığa satmaya başladı ancak fiyatın yaşadığı sürpriz pumplar pozisyonların tasfiye edilmesiyle sonuçlandı. Düşüşün çift haneli yaşandığı birkaç gün fiyat %1000’lik artışlarla short pozisyonların tasfiyesine sebep olmuştu. Çok daha yüksek sevilerden pozisyon açmayan yatırımcılar maalesef bu süreçte düşüş yönlü pozisyon almasına rağmen zarar etti.

Kaybedilen fonlar, Uprise'ın müşterileri adına yönettiği fonların yaklaşık %99'unu temsil ediyor. Rapora göre, bu müşteriler yüksek net değerli bireyler ve tüzel kişilerdir. Şirket ayrıca kendi fonlarından da 3 milyon dolar kaybetti.

Koreli risk sermayesi devi Kakao Ventures ve büyük Koreli ticari borç veren Hana Bank, Uprise'ın destekçileri arasında yer alıyor. Firma, Aralık 2021'de C Serisi finansman turunda yaklaşık 18,3 milyon dolar topladı. Uprise, LUNA çöküşünden etkilenen en son kripto para firması oldu. Tokenin Mayıs ayındaki ölüm sarmalı Three Arrows Capital ve Celsius dahil olmak üzere hedge fonları ve borç verenler için ciddi finansal sorunları tetikledi.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article