Terra (LUNA) Krizinde Yeni Gelişme: ABD ve Güney Kore Arasında İşbirliği!

2 years ago 93

Güney Kore adalet bakanı Han Dong-hoon, iki ulusun mali suçlarla, özellikle de kripto paralarla ilgili suçlarla ilgili soruşturmalarda bir araya gelmesinin çeşitli yollarını tartışmak için geçtiğimiz günlerde New York'taydı. Dong-hoon'un ziyareti ile Terra (LUNA) krizinde yeni bir gelişme yaşandı.

Terra (LUNA) için Soruşturma Verilerinin Paylaşımı

Dong-hoon, Salı günü ABD New York Güney Bölgesi Savcılığı'nda Menkul Kıymetler ve Emtia Görev Gücü eş başkanı Andrea M. Griswold ile ve aynı ofisin Menkul Kıymetler ve Emtia Dolandırıcılık Görev Gücü Başkanı Scott Hartman ile bir araya geldi.

Yerel bir gazetenin aktardığı bilgilere göre, iki taraf, kripto para piyasalarıyla bağlantılı artan sayıda menkul kıymet dolandırıcılığına karşı zamanında önlem alınmasını sağlamak için bilgi alışverişinde bulunmanın ve işbirliğini güçlendirmenin yollarını görüştü. Ayrıca, her iki ülkenin de soruşturma altındaki kripto para projesi Terra (LUNA) ile ilgili son soruşturma verilerinin paylaşımı konusunda da anlaştığı bildirildi.

40 milyar dolar değerindeki Terra ekosisteminin çöküşü, iki ülkeyi de harekete geçirmiş ve konuyla ilgili olarak soruşturma başlatılmıştı. ABD, yakın zaman önce Terra'nın kurucu ortağı Do Kwon'a karşı yeni bir soruşturma başlatırken, Güney Koreli savcılar dolandırıcılık, piyasa manipülasyonu ve vergi kaçakçılığı gibi çeşitli suçlamaları araştırıyor.

Güney Kore'nin Kripto Para Düzenlemeleri

İki ülke arasındaki işbirliği, kripto paralarla ilgili suçların son günlerde düzenleyicilerin odak noktası haline gelmesinden dolayı birçok konuda bir ilki temsil ediyor olabilir. Güney Kore, kripto para düzenlemeleri söz konusu olduğunda en katı ülkelerden biri olarak öne çıktı ve müşterini tanı (KYC) ve kara para aklamayı önleme (AML) için yönergeler sağladı.

Terra çöküşü, Koreli milletvekillerini kripto para borsalarında listelenen yeni kripto para projelerini değerlendirmek için yeni bir kripto gözetim komitesi oluşturmaya da itti. Birçok uzman, TerraUSD'nin (UST) çöküşünün, düzenleyicileri algoritmik olanlar yerine merkezi stablecoin'leri tercih etmeye yöneltmesini tahmin ediyor.

Şu anda açık ve net kripto para düzenlemelerinin olmaması nedeniyle, genellikle sınır ötesi işlemleri ve kara para aklamayı içeren bu suçları takip etmek ve kovuşturmak giderek daha zor ve karmaşık hale geliyor. Örneğin, bir Hollanda üniversitesi 2019'da fidye olarak 200 bin Bitcoin (BTC) ödemek zorunda kaldı. Araştırmacılar cüzdanın izini Ukrayna'ya kadar sürmeyi başardılar ve sonunda, saldırıdan yaklaşık üç yıl sonra fonları geri almak için yerel yetkililerle çalışmak zorunda kaldılar.

Read Entire Article