Terra (LUNA) Pes Etmiyor: İşte Şok Eden Güncel Veriler!

2 years ago 98
Okuma Süresi: 2 Dakika
Geçen hafta, Terra (LUNA) piyasada felakete neden oldu. Ancak, yatırımcılar, LUNA’nın 9 Mayıs’taki 62 dolarlık fiyatından 14 Mayıs’a kadar bir sentin altına düşerek %99 değer kaybetmesine rağmen, tokenin ticaretine devam ediyor.

Terra (LUNA), Zirvede Yer Alıyor!

 Güncel verilere göre, LUNA, CoinMarketCap’te yatırımcıların aradığı tüm kripto paralar arasında en çok trend olan altcoin olmaya devam ediyor. LUNA, son 24 saatte %8,45,  geçen hafta %281,60 artışla ve 915 milyon dolarlık piyasa değeriyle 0,0014 dolardan işlem görüyor. LUNA‘nın çöküşü, sadece Güney Kore’de değil, aynı zamanda küresel çapta bir panik havası yarattı. ABD’de stablecoin projelerine yönelik inceleme artarken, regülasyon çağrıları da hız kazandı. Güney Koreli yetkililer ise detaylı bir soruşturma başlattı.
Projenin CEO’su Do Kwon’un vergi kaçakçılığı nedeniyle 78 milyon dolar ödemesine karar verildiği yerel basında yer aldı. Krizden sonraki dört gün içinde, stablecoin piyasası 18 milyar dolar kaybetti, Terra’nın TVL’si ise 26 milyar dolar kaybetti. Mali Hizmetler Komisyonu ve Güney Kore Mali Denetleme Servisi, yerel kripto para borsalarından veri talep etti. Talep edilen bilgiler, LUNA ve UST için işlem hacimlerinin yanı sıra piyasa düşüşü nedeniyle zarara uğrayan yatırımcıların sayısını içeriyor. Bir yerel borsa işletmecisi, medaya şu açıklamayı yaptı:
 Hükümetin, bunu gelecekte yatırımcıların uğrayacağı zararı en aza indirecek önlemler almak için yaptığını düşünüyorum.

Do Kwon’u Zor Günler Bekliyor

 Kore’deki vergi makamları, Terra’nın ana firmalarını kurumlar ve gelir vergilerinden kaçmakla suçladı. Kore Ulusal Vergi Servisi, vergi ödemekten kaçınmak için Kwon’un LUNA‘yı yazılım firması Terraform Labs’tan kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Singapur’daki Luna Vakfı’na (LFG) taşıdığını söyledi. Do Kwon ve Daniel Shin, Aralık ayında Vergi Dairesi tarafından 100 milyon dolar vergi ödemeleri istendiyse de, Terraform Labs’ın Singapur’da bulunması nedeniyle bu talebi reddettiler. Ancak, kuruma göre, şirketin tüm operasyonları Güney Kore’den kontrol ediliyordu.
Yeni iddialara göre, Do Kwon’un Terra’nın çöküşünden sadece birkaç gün önce , şirketin Kore’de yer alan varlıklarını satmaya çalışması çeşitli söylentilere neden oldu. Kwon, LUNA ve UST’ye yatırım yapan Kore’deki 200.000 yatırımcının bazıları tarafından dava ediliyor. Mali zarara uğrayan yatırımcılar adına açıldığı belirtilen davada, yerel hukuk şirketi LKB & Partners ile hukuk bürosu çalışanları da davacı olarak yer alıyor.
Read Entire Article