Terra (LUNA) ve MicroStrategy Bitcoin’i (BTC) Yükselişe Götürüyor!

2 years ago 117

Terra’nın (LUNA) kar gütmeyen bir vakfı olan Luna Foundation Guard (LFG), yaklaşık 230 milyon dolarlık daha Bitcoin (BTC) alarak rezervlerini arttırıyor. LFG, daha önce 3 milyar dolar kadar bir rezerv oluşturduklarını belirtmiş ve bunu 10 milyar dolara kadar taşıyacaklarını bildirmişti. LFG, bu rezervleri ile Terra’nın stablecoini olan UST’nin arzını arttırmak istiyor.

Vakfın BTC Desteği

Terra’nın dolara sabitlenmiş olan TerraUSD (UST)’sini destekleyen bu birikim ile LFG, Tesla’nın birikimlerini bu hamle ile aşmış da oluyor. LFG’nin Bitcoin cüzdanında, 5.040 BTC daha eklenmesiyle toplamda 45.100 dolarlık BTC bulunuyor. Bu yazı yazılırken ise bu rezerv yaklaşık 1,6 milyar dolara denk geliyor.

Vakıf, 22 Mart’tan 25 Mart’a kadar her gün yaklaşık 125 milyon dolar değerinde BTC satın almıştı. Ayrıca vakıf, 26 Mart’ta 160 milyon BTC de rezervine dahil etmişti. Dolayısıyla bu satın alma, 30 Mart’tan beri vakfın yaptığı en büyük BTC satın alımı olarak da gözüküyor. LFG, UST için ek bir güvenlik katmanı olarak bu rezervlerine Şubat ayında başlamıştı ve yaklaşık 1 milyar dolar toplamıştı. Terraform Labs’ın kurucusu ve CEO’su Do Kwon, Mart ayında 3 milyar dolarlık bir rezerv topladıklarını ve asıl amaçlarının 10 milyar dolar olduğunu söylüyor.

Satın Alımlarla BTC

Vakfın satın alma çılgınlığı giderek büyürken vakıf, bir BTC balinası olmakla kalmıyor öte yandan Tesla gibi büyük bir rakibini de geçiyor. Ayrıca BTC balinaları arasında en önemli yatırımcılardan kabul edilen MicroStrategy ise, dün 190 milyon dolarlık BTC aldığını duyurmuştu.

MicroStrategy’nin bu alımıyla BTC rezervi toplamda neredeyse 130.000 BTC’ye ulaştı. Ayrıca şirket, bu alım için kripto teminatlı ilk krediyi kullanarak da tarihe geçmişti. Son iki günde yapılan bu satın almalarla BTC’nin fiyat artışları göreceği düşünülüyor. Her ne kadar son 24 saatte BTC, %2’e yakın bir düşüş yaşasa da bu organik girişlerin BTC’ye uzun ve kısa vadede yarar sağlatacağı düşünülüyor.

Read Entire Article