Terra (LUNA) Yatırımcıları Aldatılıyor! Hatalı Veri Uyarısında Bulundu!

2 years ago 93

Terra geçtiğimiz ay çöküşüyle birlikte kripto para piyasalarından 40 milyar doları sildi ancak sorunlar devam ediyor. Terra topluluğundan FatManTerra yatırımcıları önemli bir konuda uyardı. Verilerdeki hataya dikkat çeken FatMan yatırımcıların aldatıldığını düşünüyor. Peki LUNA yatırımcılarını yakından ilgilendiren bu veri hatasının detayları neler?

Terra (LUNA) Yatırımcıları Aldatılıyor

Bugün akşam saatlerinde Twitter hesabı üzerinden uyarıda bulunan FatManTerra, CoinMarketCap’in gerçeğe uygun olmayan şekilde LUNA 2.0 fiyatını daha yüksek gösterdiğini söyledi. Bunun sebebi ise dolaşım arzının sistemlerde yanlış işlenmesidir. Aşağıdaki tabloda da göreceğiniz üzere LUNA için 539 milyon dolar piyasa değeri ve 210 milyon dolaşımdaki arzdan bahsediliyor.

Ancak olması gereken bu değil. CMC gerçek değerin üzerinde bir rakam göstererek yatırımcıların yanlış kararlar almasına sebep olabilir. Bundan dolayı sirkülasyondaki LUNA adetini asıl kaynağından kontrol etmek gerekiyor.

Terra (LUNA) Gerçek Piyasa Değeri

LUNA için aslında olması gereken piyasa değeri 539 milyon doların çok daha altında. Daha önce Terra Kurucusu Do Kwon hakkında oldukça önemli iddialarda bulunan FatMan, kurucunun kendisine 20 milyon LUNA bulunan bir cüzdanla oy vermesi skandalını da ortaya çıkarmıştı. FatMan aşağıdaki ekran görüntüsünde paylaştığımız API verisini kaynak gösteriyor.

API verisine göre sirkülasyon arzı 124,4 milyon ve olması gereken piyasa değeri 318,4 milyon dolardır. Bu rakam LUNA’nın tüm kripto paralar içindeki sıralamasını da etkiliyor.

FatMan, Mayıs ayındaki çöküşten bu yana farklı kaynaklardan kendisine gelen ihbarları Terra topluluğuyla paylaşıyor. Do Kwon’un çöküş öncesi günlük 80 milyon doları dışarı taşımasından tutun da Güney Kore’deki şirketin Terra çökmeden önce kapatılmasına kadar çok sayıda skandalın bilgisi bu isim tarafından ortaya çıkarıldı. Öyle ki, Terra’ya dava açan mağdurların iddianamelerinde de onun paylaşımlarının bir kısmı yer alıyor.

Yazı hazırlandığı sırada CoinMarketCap gerçek sirkülasyon arzını henüz güncellemedi ancak yatırımcıların LUNA’nın asıl piyasa değeriyle alakalı bilgi sahibi olarak buna göre hareket etmesi gerekiyor. CMC verileri birçok konuda yanıltıcı olabilir bunun yerine birincil kaynaklarda yatırım yaptığınız projenin arz gibi kritik verilerini teyit etmelisiniz.

Güncelleme: CoinMarketCap ekibi FatManTerra'ya ulaşarak ekibin yaptığı bildirim sebebiyle sirkülasyon arzının bu şekilde işlendiğini eğer bir hata varsa Terra ekibinin bunu bildirmesi gerektiğini söyledi. FatMan ise şunları söyledi;

"Az önce CMC tarafından onaylandı: TFL, dolaşımdaki arzı aktif olarak yanlış bildiriyor ve herhangi bir zamanda güncelleme yeteneğine sahip. @terra_money Neden yalan söylemeyi bırakamıyorsunuz?"

Read Entire Article