Terraform Labs CEO’su LUNA Çöküşü Sonrası İlk Kez Konuştu!

2 years ago 104

Terraform Labs CEO'su Do Kwon, Terra'nın (LUNA) çöküşünden önce büyük risk yönetimi hataları yaptığını söyledi.

"Riskler Gözden Kaçtı"

Coinage Friday tarafından yayımlanan yeni bir röportajda Terraform Labs CEO'su, kendisinin ve ekibinin Terra ağının Mayıs ayındaki 40 milyar dolarlık patlamasına öncülük eden Terra'nın risklerini gözden kaçırdığını itiraf ederek “riskleri çok daha iyi bilmesi gerektiğini” öne sürdü. UST'nin yatırımcılara yönelik risklerini detaylandırmadığı için kimin suçlanacağına ilişkin bir soruya cevaben Do Kwon, “UST'ye verilen risklerin önemli olduğunu ve stablecoin'in başarısız olacağını düşünmediğini” belirterek açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

UST büyüdükçe, popülerlik kazandığını ve daha fazla entegrasyon kazandığını gördüm. Genel olarak kripto para alanındaki insanlara ilham veren bu şey merkezi olmayan bir stabilcoin fikri idi

Do Kwon ayrıca Terra sisteminin çöküşü hakkında bir özeleştiride bulunarak şunları söyledi:

Bence UST, uygun risk değerlendirmesi açısından büyük bir başarısızlıktı. UST'yi kaçınılmaz olan ve tüm kripto para ekosistemi için oldukça önemli bir şey olarak gördüm

 

LUNA'da Sıfıra Yolculuk

Mayıs ayının başlarında birkaç gün içinde çökene kadar UST, 10 milyar doları aşan piyasa değeriyle kripto para ekosisteminin en büyük merkezi olmayan sabit parasıydı. Bir dizi büyük piyasa satışları onu 1 dolarlık sabit fiyatının altına ittiğinde değeri düşmeye başladı ve Terra'nın LUNA tokeninin sıfıra doğru bir belirsizlik sarmalına girmesini sağlayan bir senaryoya yol açtı. Ağın çöküşünü tetikleyen olaylar üzerine düşünen Kwon, UST satışlarını başlatan büyük oyuncuları küçümsemediğini belirterek açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Bir kripto para biriminde işler kötüye giderse, bunu fırsata çeviren yatırımcıları suçlayamazsınız.

Do Kwon Terra'nın çöküşünden bu yana ilk kez sessizliğini bozdu. İlk bölümü Pazartesi günü yayımlanan program Kwon'un olaylarla ilgili herhangi bir sorumluluk almamakla suçlayan izleyiciler tarafından geniş çapta eleştirildi. Kwon şu anda Singapur'da yaşıyor, ancak hem kendisi hem de Terraform Labs, Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri'nde dolandırıcılık şüphesiyle ilgili soruşturmalarla karşı karşıya. Ayrıca bu hafta içerisinde kendisine yasal işlemlerde yardımcı olması için bir Güney Koreli avukat ekibi tuttuğu bildirildi.

Read Entire Article