TerraUSD Krizinin Etkileri Devam Ediyor: USDT’nin Piyasa Değerinde 10 Milyar Dolarlık Düşüş!

2 years ago 81
Okuma Süresi: 2 Dakika

Terra blokzincirinin stabil kripto para birimi olan TerraUSD’nin (UST) 1 doların altına gerilemesi ile birlikte kripto para piyasasının güçlü bir yükseliş ivmesi yakalamasına neden olan bir UST krizi meydana geldi. UST krizinin yaşandığı hafta pek çok gelişme meydana geldi ve bazı stabil kripto para birimleri de UST çöküşünden önemli ölçüde etkilendi. USDT’nin piyasa değerinde de UST çöküşünde bu yana ortalama 10 milyar dolarlık bir düşüş yaşandı.

USDT’nin Piyasa Değerinde 10 Milyar Dolarlık Düşüş

TerraUSD (UST) çöküşünün ardından çoğu kripto para birimi oldukça yüksek oranlarda değer kaybetti. Üstelik başta USDT olmak üzere bazı stabil kripto para birimleri de UST çöküşünden önemli ölçüde etkilendi. USDT‘nin piyasa değeri, UST çöküşünden bu yana 84 milyar dolar seviyelerinden 73,3 milyar dolar seviyelerine gerileyerek ortalama 10 milyar dolarlık bir düşüş kaydetti.

Öte yandan USDT’nin ardından piyasa değeri en yüksek ikinci stablecoin olan USDC‘nin piyasa değerinde ise bu süreçte ortalama 5 milyar dolarlık bir yükseliş yaşandı. USDC’nin piyasa değeri, son 2 haftalık zaman diliminde 48,2 milyar dolar seviyelerinden 53,2 milyar dolar seviyelerine yükseldi.

TerraUSD Krizinin Bilançosu

Bitcoin (BTC), kaydettiği yüksek oranlı değer kayıplarının ardından TerraUSD krizinin yaşandığı hafta içerisinde 24.500 dolar fiyat seviyelerine iğne attı. Ethereum (ETH), bu süreçte geçici bir süreliğine de olsa 2.000 dolar fiyat seviyelerinin altına geriledi. Kripto para birimlerinin toplam piyasa değerinde de önemli bir düşüş kaydedildi. Kripto para piyasasındaki volatilitenin önemli ölçüde artması ile birlikte ise UST krizinin meydana geldiği hafta milyarlarca dolar değerinde short ve long pozisyon tasfiye oldu.

Read Entire Article