TerraUSD Krizinin Piyasadaki Etkileri Devam Ediyor: LUNA’nın Toplam Arzı, 7 Trilyona Yaklaştı!

2 years ago 121
Terra'nın yerel varlığı LUNA fiyatı kripto para piyasasında büyük bir çöküşe tanık olduktan sonra geçtiğimiz gün %1500 arttı. Ancak bu bir satın alma zamanı mı yoksa başka bir tuzak mı?
Okuma Süresi: 2 Dakika

Geçen hafta yaşanan TerraUSD (UTS) krizi, kripto para piyasasında büyük bir satış baskısı oluşmasına neden oldu. LUNA 0,0001 dolar fiyat seviyelerine kadar gerilerken, Bitcoin ise geçen hafta içerisinde 24.500 dolar fiyat seviyelerine iğne attı. Terraform Labs CEO’su Do Kwon da süreci yönetemedi ve başta Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz’ın ortalama tahmin edilen 300 milyon dolarlık kaybı başta olmak üzere çok sayıda yatırımcı büyük kayıplar yaşadı.

TerraUSD (UST) Krizinin Piyasadaki Etkileri Devam Ediyor

Terra blokzincirinin stabil kripto para birimi TerraUSD’nin (UST) 1 doların altına gerilemesi ile birlikte kripto para piyasasında büyük bir UST krizi yaşandı. Terra blokzincirinin yerel kripto para birimi LUNA, ortalama 1 ay önce kaydettiği 119 dolar ATH seviyesinden 0,0001 dolar fiyat seviyelerine kadar geriledi. Bitcoin (BTC), geçen hafta içerisinde 24.500 dolar fiyat seviyelerine kadar geriledi. Kripto para birimlerinin toplam piyasa değerinde de büyük bir düşüş yaşandı ve Coinglass verilerine göre piyasadaki yüksek volatilitenin etkisiyle geçen hafta 1,2 milyar dolarlık Bitcoin pozisyonu tasfiye oldu.

LUNA’nın Toplam Arzı, 7 Trilyona Yaklaştı

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), geçen hafta içerisinde 24.500 dolar fiyat seviyelerine gerilemesinin ardından kaydettiği yükseliş hareketleri ile birlikte 31.500 dolar fiyat seviyelerine yükselse de yeni haftaya düşüş yönlü fiyat hareketleri ile başladı ve yeniden 29.000 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı. Ethereum (ETH) da son 24 saatlik zaman diliminde kaydettiği değer kayıplarının ardından 2.000 dolar fiyat seviyelerinin altına geriledi.

Terraform Labs CEO’su Do Kwon, süreci yönetemedi ve Terra blokzincirinin yerel kripto para birimi LUNA’nın toplam arzı büyük bir artış ile 6,9 trilyona ulaştı. Öte yandan UST krizinin öncesinde piyasa değeri sıralamasında ilk 10 kripto para birimi arasında yer alan LUNA, piyasa değeri sıralamasında da büyük bir gerileme kaydetti.

Read Entire Article