Tesla Açıklamasıyla Piyasa Sallandı! BTC’de Dip Görüldü Mü?

2 years ago 94

Açıklanan rapor sonrasında Tesla'nın BTC'sinin %75'ini sattığını ortaya çıkardıktan sonra Bitcoin fiyatı 23000 doların altına düştü. BTC'nin 24.000 dolara doğru yürüyüşü, medya manşetlerinin Tesla'nın Bitcoin pozisyonunun %75'ini sattığını açıklamasının ardından kısa bir duraklamaya girdi.

Düşüş Neden Yaşandı?

20 Temmuz'da gün Bitcoin'in (BTC) 24.300 doların üzerine çıkmasıyla olumlu bir havayla başlamıştı. İşlem gününü kırmızıyla bitirmek için ise Tesla'nın ikinci çeyrek kazanç haberlerini açıklarken elinde tuttuğu Bitcoin’lerin %75 sattığını göstermesi yetti. Hikaye bir anda başka bir boyuta ulaştı. Bitcoin haberi ve Minecraft açıklaması, platformunda NFT'leri yasaklamaya karar vererek rotayı tersine çevirdi.

Akşam yaşanan olaylardan sonra düşüşün potansiyel bir kaynağı olarak, Tesla'nın ikinci çeyrek kazanç verilerinin açıklanması görülüyor. Elektrikli otomobil şirketi, bilançosuna 963 milyon dolar nakit eklemek için Bitcoin varlıklarının %75'ini sattığını gösterdi.

Tesla haberlerinin yayınlanmasından kısa bir süre sonra, Bitcoin fiyatı 23.500 dolar civarında sabitlenmeden önce günlük en yüksek seviyesi olan 24.280 dolardan 22.900 dolara geri çekildi.

Yükseliş Tahminleri Erken Olmuş Olabilir

Bugünün beklenmedik geri çekilmesi, ayı piyasasına son verilmesi çağrısında bulunmaya hazır olan kripto tüccarlarına küçük bir ayı piyasası perspektifi getirmeye de yardımcı olmuş olabilir.

Bitcoin tarafında geri çekilme şimdiye kadar nispeten hafif olsa da, son fiyat artışları traderlar için bazı kazançlar elde etmeleri açısından güzel bir fırsat yaratmıştı. Birden fazla altcoin için ise daha keskin düşüşler yaşandı.

Ethereum (ETH) ikinci katman çözümü Polygon (MATIC), tokenin %87 arttığı bir haftanın ardından %11.5 düşüşle karşılaştı. Arweave (AR), token fiyatının %10.84 düştüğünü gördü ve Filecoin (FIL) %10.2'lik bir gerileme yaşadı.

Öte yandan, ilk 100'de gün için olumlu kazançlar elde etmeyi başaran tokenler, sırasıyla %6,27 ve %3,15'lik hafif kazançlar kaydeden Steem (STEEM) ve Reef (REEF) oldu. Genel kripto para piyasa değeri şu anda 1.035 trilyon dolar ve Bitcoin'in hakimiyet oranı %42.7 .

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article