Tesla Bitcoin Sattı: Yatırımcı, Piyasayı Terk Edecek mi?

2 years ago 94

 Terraform (LUNA) ekosisteminin çöküşü, kripto para şirketlerinin iflası ve ardından ayı piyasasının etkisini giderek artırmasıyla, Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler büyük darbe aldı.

Yatırımcı, Piyasayı Terk Etmedi: Portföy Çeşitlendirmesi

Sektör güven ve imaj sorunu yaşarken, yatırımcıların piyasaya yönelik tavrı ise merak konusu oldu. İlk başlarda yoğun satış baskısı ile karşı karşıya gelen Bitcoin, sert düzeltmeler yaşadı. Tesla'nın Bitcoin varlıklarının yüzde 75'ini satması ise endişeleri artırdı. Bununla birlikte, kripto para cüzdanı hizmeti veren şirket Mercuryo'dan elde edilen bulgulara göre, yatırımcılar yüksek volatilite ve çöküşler nedeniyle piyasayı terk etmediler, bunun yerine portföylerini çeşitlendirme yöntemine başvurdular. Şirketin raporunda şu açıklamalara yer verildi:

2022'nin başlangıcından bu yana cüzdanlardaki ortalama BTC bakiyesi neredeyse %30 düşmesine rağmen, stablecoin bakiyesi arttı. Ortalama USDT varlıkları, %40 arttı.”

Kripto para cüzdanı ve ticari ödeme platformu, bunun perakende yatırımcıların şu anda piyasada mevcut olan volatiliteye rağmen satış yerine varlıklarını çeşitlendirme yolunu seçtiklerinin bir göstergesi olduğuna dikkat çekti. Mercuryo CEO'su Petr Kozyakov, şunları söyledi:

Bu, yatırımcıların piyasadan toplu halde kaçmadığına dair somut bir kanıt. Düzeltmeler ve volatiliteye rağmen, yatırımcı iştahı devam ediyor. Piyasadaki krizin arkasında kusurlu kripto projelerini ve şeffaf olmayan şirketler var. Bunun tekrar olmasını önlemek için bazı şeylerin değişmesi gerektiğinden şüphe yok.

Stablecoin'e Talep Arttı: Regülasyon Şart!

Birçok yatırımcı, piyasaya yeniden girmeyi beklerken, kripto para varlıklarının bir kısmını USDT gibi stablecoin'lere dönüştürmeye karar verdi. Kozyakov'a göre, yatırımcıların stablecoin'lere yönelmesi olumlu bir gelişme. Bu, insanların uzun vadede pazarın düzeleceğine ve gelişmeye devam edeceğine olan inancını gösteriyor. Mercuryo'nun araştırmasına göre, Birleşik Krallık sakinlerinin %35'i kripto para birimine sahip ve %52'si yakında yatırım yapmayı hedeflediklerini söylüyor.

Sonuç olarak Kozyakov, İngiltere'de kripto para yatırımlarının ve benimsenin artacağına işaret ederken,   sağlıklı bir piyasa için eğitim ve düzenlemenin gerekli olduğunu vurguluyor. CEO ayrıca kripto işletmelerinin “cazip kalmalarını sağlamak için” kullanım ve uygulamalarını artırması gerektiğini vurguladı. İngiltere, dün stablecoin'lerin ödemelerde kullanımına izin vererek önemli bir karar almış oldu.

Read Entire Article