Tesla’nın Bitcoin Aldığını Nasıl Anlarız? Elon Musk Sinyali Vermişti!

2 years ago 98

Tesla’nın ikinci çeyrek raporuyla kripto para yatırımcıları büyük bir şok yaşadı. Peki yeniden alım olduğunda nasıl anlarız? Geçmiş verileri incelediğimizde Elon Musk’ın aslında satış sinyali vermiş olabileceğini görüyoruz. Kripto para piyasalarında bugüne kadar dillendirilmemiş bir detaya dikkat çekeceğiz.

Elon Musk’ın Bitcoin Sattığı Tarih

Öncelikle burada ele alınan detayların %100 doğru olamayabileceğinin altının çizmek gerekiyor. Fakat iyi bir izleyici olursanız bazı olayların tesadüf olmadığını görebilirsiniz. Tesla, elindeki Bitcoin’lerin %75’ini “Çin’de devam eden pandemi belirsizliği” sebebiyle sattığını açıklamıştı. Peki bu hangi tarihte oldu? Elimizde önemli ipucu var, bu bilgiye göre satışlar 12-13 Mayıs tarihleri arasında yapılmış olabilir.

Elon Musk, 13 Mayıs tarihinde kripto para haber platformu CoinDesk’i takipten çıktı. Aşağıda ise 13 Mayıs Bitcoin grafiğini görüyorsunuz. Satılan miktar ve bilançoya giren paraya göre satışların 28.800 ile 29.000 dolar aralığında bir bölgeden yapılmış olması gerekiyor.

Bitcoin fiyatı ve Elon Musk’ın CoinDesk’i takipten çıktığı tarih uyumlu, yani Elon Musk aslında Bitcoin satışının sinyalini bize vermiş olabilir. Daha da ilginç olan şey şu; Elon Musk geçtiğimiz yıl ilk çeyrekte Tesla üzerinden Bitcoin aldığını açıklamıştı. Bu duyuruyu Şubat ayında yaptı ve Mart ayında CoinDesk hesabını takip etti.

2021 Temmuz ile 2022 Mayıs 12 tarihleri arasında satış hacminin en yüksek olduğu 2 gün vardı. Bunlar 11 ve 12 Mayıs tarihleridir. Sonrasında 13 Haziran ve 8 Temmuz tarihlerinde 2022 yılının en büyük satışları yaşanmaya başlandı.

Tesadüf veya zorlama bir ilişkilendirme gibi görülse de Elon Musk, CoinDesk hesabını yeniden takibe başladığında (veya kısa bir süre önce/sonra) Tesla’nın Bitcoin aldığı varsayımında bulunabiliriz. Teknik analiz geçmişte tekrar eden hareketlerin örüntüsüyle belirli fiyat hareketlerini önceden tahmin etmeye çalışır. Benzer şekilde iyi bir gözlemci, temel tarafta yaşanan gelişmelerle fiyatın yönüyle ilgili tahminlerde bulunabilir.

Elon Musk: Muzip Milyarder

GameStop, Wallstreetbets ve Elon Musk üçlüsünün 2021 Ocak ayında neler yaptığını hatırlayın. Elon Musk’ın Dogecoin ve onun topluluğuna dair yaklaşımını inceleyin. Dünyanın en büyük kişisel servetine sahip ismini diğerlerinden ayıran büyük bir özellik var. Elon, topluluğun gücünü hissetmeyi seviyor. Twitter hesabını diğerleri gibi sadece iş duyurularını paylaşmak için kullanmıyor. Aynı zamanda bir eğlence aracına çeviriyor.

Muzip milyarder yaptığı gizemli paylaşımların insanlar tarafından irdelenmesinden haz duyuyor. Şifreli mesajları, paylaştığı şaka görselleri ve hatta takip ettiği/takipten çıktığı hesaplara göre oluşturduğu algı, tamamı onun aldığı hazla ilgili. Belki de zihni dünyanın büyük bir kısmından daha farklı çalıştığı için Elon Musk, böylesine iddialı ve ilginç projelerin altına giriyor. Sosyal medyayı da parayla satın alamayacağı hazlar için kullanıyor…

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article