Tether (USDT) Sözünü Tuttuğunu Söylüyor! Hedefi Ne?

2 years ago 97

TerraUSD (UST) çöküşünün ardından kan kaybetmeye başlayan USDT, hedeflerine adım adım yaklaşıyor. Özellikle balina diye tabir edilen büyük yatırımcılar USDC gibi alternatiflere kaçarken USDT’nin dolaşım arzı daralıyor. Peki Tether yeniden yatırımcı güvenini elde etmek için hangi adımları atıyor?

Tether (USDT) Haberleri

Dünyanın en büyük stablecoin'i Tether, cuma günü yaptığı açıklamada, daha riskli varlıkları rezervlerinden çıkarma taahhüdünün bir parçası olarak ticari kağıt varlıklarını yaklaşık %58 oranında azalttığını söyledi. Sabit bir değeri korumak için tasarlanmış çeşitli kripto para birimleri olan stablecoin'ler, mayıs ayında TerraUSD tokeninin çöküşünden sonra ciddi anlamda sarsıldı.

Genellikle ABD doları, altın ve devlet borcu gibi varlıkların rezervleriyle desteklenen stablecoin'ler, kripto para işlemlerinde aktif olarak kullanılıyor. Tether’in 8,4 milyar dolarlık ticari senedi var ve bir açıklamaya göre, temmuz ayı sonuna kadar varlıklarını 3,5 milyar dolara düşürmeyi planlıyor.

Şirket, kripto piyasasının çöküşü sırasında tokenini destekleyen varlıkların kalitesiyle ilgili endişeleri gidermek amacıyla ticari kağıt varlıklarını sıfıra indireceğini de duyurmuştu.

Tether Güvenilir Mi?

Halen en fazla kullanılan stablecoin Tether (USDT) olsa da ciddi bir pazar payı kaybetti. Yaklaşık 2 aydır artan Tether FUD’ları kripto para piyasalarını da olumsuz etkiliyor. En büyük FUD, evergrande krizi sırasında görülmüştü. Kripto para yatırımcıları tarafından tanınan birçok isim, şirketin ciddi miktarda Evergrande ve ilişkili kağıtları rezervlerinde tuttuğunu iddia ederek piyasalarda dalgalanmaya sebep oldu. Ancak Tether CTO’su ve diğer yetkililer her fırsatta bu iddiaları yalanladı.

[caption id="attachment_165118" align="aligncenter" width="927"] Tether Rezerv Dağılımı[/caption]

En yakın rakibi olan USDC ile arasındaki makas açılığı için Tether yetkilileri yatırımcıların güvenini yeniden kazanmak istiyor. Bunun için güvenilir denetçilerin şirketi ve rezervleri incelemesi dahil birçok plan açıklandı. Şimdilik denetleme konusunda netleşmiş tarihler yok. Ancak Tether’ın daha şeffaf hale gelmesi kripto paraların geleceği için oldukça önemli.

Bitcoin yazı hazırlandığı sırada 19.400 dolardan alıcı buluyor. Bugün 20.900 dolara kadar yükselen Bitcoin fiyatı, piyasalardaki belirsizlik ve risk iştahının zayıflığı sebebiyle 20.000 doların altında kalmaya devam ediyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article