Ticaret Bakanı Açıkladı: Kripto Para Ödemeleri Er yada Geç Yasallaştırılacak

2 years ago 99
 Kripto Para Ödemeleri Er yada Geç Yasallaştırılacak
Okuma Süresi: 2 Dakika

Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov,  kripto paralara yönelik bir takım önemli açıklamalarda bulundu ve Rusya’nın kripto ödemelerini “er ya da geç” yasallaştıracağını belirtti.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanından Dikkat Çeken Kripto Para Açıklaması

Ülke hükümeti, 2022 boyunca çeşitli kripto benimseme oyunlarını araştırıyor, ancak dijital varlık ödemeleriyle ilgili herhangi bir somut politikayı henüz sonuçlandırmadı. Bununla birlikte, Rusya maliye bakanlığı Nisan ayında kripto para birimlerinin yasallaştırılmasını önerdi.

Yerel medya kuruluşu TASS’ın 19 Mayıs tarihli bir raporuna göre, Manturov bu hafta New Horizon eğitim forumunda yasallaştırılmış kripto ödemelerinin işin içinde olup olmadığı konusunda sorgulandı.

Manturoy, bu konuda yaptığı açıklamalarda ise şu ifadelere yer verdi;

Bence öyle. Soru bunun ne zaman olacağı, nasıl olacağı ve nasıl düzenleneceği. Şimdi hem Merkez Bankası hem de hükümet aktif olarak bu işin içinde. Ama herkes bunun bir trend olduğunu anlamaya meyilli. Ancak bu er ya da geç şu ya da bu biçimde gerçekleştirilecektir. Ama yasal, doğru, formüle edilecek kurallara uygun olmalı.

Karşıt Görüşler

Rusya Merkez Bankası (CBR) ve Maliye Bakanlığı yakın zamana kadar kripto düzenlemesi konusunda tamamen karşıt görüşlere sahipti ve merkez bankası doğrudan bir yasak arıyor, bakanlık ise vergilendirme için düzenleme arıyordu.

Ocak ayına kadar CBR, sektörle ilgili potansiyel “finansal istikrar riskleri” nedeniyle yerel kripto ticareti ve madenciliği konusunda genel bir yasak önermişti.

Bununla birlikte, Ukrayna’nın devam eden işgalinin ardından, CBR geçen ay kriptoya karşı sektörün büyümesini engellemiş olabilecek çok fazla agresif bir duruş sergilediğini kabul etti.

Bankanın valisi Elvira Nabiullina, ülkeye uygulanan sayısız ekonomik yaptırımın, yerel dijital varlık piyasasını “çalışan bir duruma” sokmaya çalıştığı için kripto karşıtı duygularını değiştirmede önemli bir itici güç olduğunu belirtti.

Read Entire Article