Tiger Global’den Dev Yatırım: Bu Altcoine 350 Milyon Dolar Yatırım Yaptılar!

2 years ago 119

Near Protocol (NEAR), ünlü yatırım firması Tiger Global’den 350 milyon dolarlık bir yatırım alıyor. Bu yatırım, NEAR’ın üç ay önce elde ettiği kazancın iki katından fazla olmasıyla dikkat çekiyor.

NEAR’ın Yatırımcılar Arasında Yükselişi

NEAR’ın piyasa değeri Salı günü 10 milyar doları aşmıştı. Tiger Global, bu yüklü yatırımı yaptıktan sonra NEAR’ın hem fiyatına hem de arzına etkili olacaktır. Şirketin bu hamlesi, hem blockchain tabanlı merkezi olmayan bu ağa inandıklarını gösteriyor hem de NEAR’ın bugünkü fiyat düşüşünün fırsat bilindiği de gözlerden kaçmıyor. Bu yazı yazılırken NEAR, son 24 saatteki %4’ün üzerindeki düşüşüyle yaklaşık 16,57 dolardan işlem görüyor. Her ne kadar NEAR, bugün düşüş yaşasa da haftalık olarak bakıldığında %15 ve aylık ise %30 artışlarıyla yükseliş ivmesinde olduğunu doğruluyor.

Ayrıca uzmanlar, NEAR’ın kullanım kolaylığı açısından daha etkili olduğunu ve onun diğer kripto para birimlerinden ayrıldığını vurguluyor. NEAR, Ocak ayında yaklaşık 150 milyon dolarlık bir finansman elde edebilmişti. Bu ve benzeri yatırımların artması ile bugünün web’inin web3’e geçişinin kolaylaşacağı da düşünülüyor.

Ukrayna ve NEAR

Öte yandan NEAR’ın kurucu ortaklarından bir tanesinin Ukrayna asıllı Illia Polosukhin olduğu da biliniyor. Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açması NEAR’ı fazlasıyla sarsmıştı. NEAR, Ukrayna için ilaç, gıda ve tahliye desteği verebilmek adına 3 milyon dolardan fazla bağış toplamıştı.

Ukrayna’da kriptolara yönelme de giderek büyüyor. Dolayısıyla Ukraynalı girişimcilerin ve teknoloji liderlerinin bu savaş ortamı adına bir taban desteği organize etmesi kaçınılmaz oluyor. Bunların yanı sıra Polpsukhin’in, ülkesini terk ederek Portekiz’e gitmek durumunda kaldığı da bildiriliyor.

Read Entire Article